4 manieren om je schutting op te leuken

Zie jij de schutting in je tuin als iets puur functioneels om je tuin af te scheiden? Laat dit idee los! Er zijn talloze manieren om je schutting op te leuken, zodat je naast het functionele, ook kunt genieten van iets moois.

Idee 1: Een groene schutting

Kleine waarschuwing vooraf: dit project idee vergt wat geduld. Maar, als je hier eenmaal voor hebt gekozen kun je lang genieten van een natuurlijk effect. Vervang (een deel) van je schutting door bouwstaalmat en laat deze begroeien met klimop. Kies voor een groenblijvende plant die het liefst ook nog winterhard is. Dit betekent dat je het hele jaar door een begroeide schutting hebt én je er de komende jaren ook van kunt genieten. Het is slim om voor een zelfhechtende klimplant te kiezen. Het resultaat is een prachtig groene tuin!

Idee 2: Maak je tuin optisch groter

Ben je niet gezegend met een gigantische tuin en komt je schutting(muur) soms op je af? Geen probleem! Je kunt optisch heel veel bereiken door slim gebruik te maken van spiegels. Hang leuke spiegels in verschillende vormen strategisch aan je schutting, zodat je optisch voordeel hebt van je spiegels. Zorg ervoor dat er groen weerspiegeld wordt in de spiegels, zo lijkt je tuin groter. Grenst je tuin aan een mooie open plek, dan kun je echte raampjes of doorkijkluiken maken in je schutting.

Bron: Homedeco.nl

Idee 3: Verf en decoreer je schutting

Het verven van je schutting lijkt een voor de hand liggend idee. Wat nou als je je creativiteit nog meer vrijlaat en je jouw geverfde schutting vervolgens decoreert met leuke accessoires? Denk aan metalen vlinders, lampjes of een mooi canvas doek. Zo creëer je een artistieke en persoonlijke tuin. Tip: voor een duurzaam resultaat kies je voor een onderhoudsvrije verf om je schutting mee te schilderen.

Bron: Moosefarg.nl

Idee 4: Creëer je eigen kruidentuin

Planten zijn onmisbaar in iedere tuin. Het leuke is: jouw schutting geeft je de mogelijkheid om nóg meer planten toe te voegen aan je tuin! Bevestig plantenbakken aan het hout van je schutting en plaats er verschillende kruidenplanten in. Zo heb jij altijd verse kruiden in huis voor een kop thee of soep. Je kunt er ook voor kiezen om een plank te bevestigen aan je schutting en daar leuke plantjes op te zetten. Wil je gemak? Kies dan voor plantenbakken met haken die je over de rand van je schutting kunt hangen.