5 redenen om voor aluminium kozijnen te kiezen

5 redenen om voor aluminium kozijnen te kiezen

Nieuwe kozijnen koop je als het goed is niet dagelijks. Goede kozijnen gaan tientallen jaren mee. Het aanbod is door de jaren heen echter flink toegenomen. Waren vroeger houten kozijnen populair, zien we nu dat andere materialen ook steeds populairder worden. Goed voorbeeld zijn aluminium kozijnen. Soms worden de diverse materialen zelfs met elkaar gecombineerd voor extra stevigheid.

Aluminium kozijnen worden steeds populairder. Toch beseft nog lang niet iedereen welke voordelen deze kozijnen hebben. Op dit moment staan kunststof en hout immers nog altijd op de eerste plek. Tijd om daar verandering in te brengen. Er zijn namelijk genoeg redenen om voor aluminium kozijnen te kiezen. We zetten de belangrijkste vijf op een rij.

1.      Onderhoudsarm

Mensen worden steeds drukker. De meesten hebben dan ook geen zin om jaarlijks in de weer te zijn met hun kozijnen. Dit zien we wel terug bij houten kozijnen. Om deze mooi te houden en te beschermen tegen bijvoorbeeld houtrot is het belangrijk dat er regelmatig geschuurd en geschilderd wordt. Bij aluminium kozijnen is dit niet het geval. Bovendien trekt aluminium nauwelijks vuil aan. Het materiaal is elektrostatisch. Zelfs schoonmaken is daardoor bijna niet nodig.

2.      Lange levensduur

Aluminium is ook nog eens ongelooflijk sterk en krasbestendig. Het zal lang duren voordat er een beschadiging zichtbaar wordt. En zelfs als dat het geval is, kan dit meestal eenvoudig verholpen middels een reparatie. Doordat ze ook nog eens niet beïnvloed worden door het weer en over een extra beschermende laag beschikken, zullen ze heel lang mee gaan.

3.      Milieuvriendelijk

Mede dankzij de lange levensduur zijn aluminium kozijnen erg milieuvriendelijk. Dit komt ook door het materiaal zelf. In tegenstelling tot sommige andere materialen is aluminium namelijk voor de volle honderd procent recyclebaar. Ook wanneer het kozijn dus ooit vervangen moet worden, zal het materiaal nog hergebruikt kunnen worden. Door te kiezen voor aluminium, draag je dus bij aan een mooiere en bovenal groenere wereld. Voor jezelf, je kinderen en alle andere generaties die nog mogen volgen.

4.      Geschikt voor elke woning

Bij aluminium denk je misschien al snel aan moderne woningen. Niets is echter minder waar. Hoewel het inderdaad een modern materiaal is, is deze nagenoeg voor elke stijl van woning geschikt. Dit komt omdat aluminium kozijnen in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Zo kunnen ze in allerlei RAL kleuren geleverd worden. Zo creëer je het kozijn wat bij jouw woning past.

5.      Hoge U-waarde

De U-waarde van kozijnen vertelt iets over de mate van isolatie. Hoe hoger de U-waarde, hoe beter de isolatie is. Aluminium kozijnen scoren heel goed op het gebied van isolatie. Zo isoleren ze beter dan hout, maar weer iets minder dan kunststof. De beste mate van isolatie behaal je door het kiezen voor de juiste beglazing. Kies in elk geval voor dubbelglas of tripleglas voor het beste resultaat. Dat resulteert in een fikse besparing op de energierekening en verhoogt het wooncomfort.