boeiboorden

5 redenen om voor kunststof boeiboorden te kiezen

Zijn de houten boeiboorden van jouw woning aan vervanging toe? Dan kun je opnieuw voor hout kiezen. Toch zien we de laatste jaren steeds vaker dat kunststof boeiboorden de voorkeur krijgen. Als je niet direct overtuigd bent, wil je mogelijk eerst weten waarom je kunststof verkiest boven hout. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 reden om voor kunststof boeiboorden te kiezen op een rijtje.

1. Nooit meer schilderen

Houten boeiboorden moeten om de 5 jaar opnieuw geschilderd worden. Dit materiaal verkleurt namelijk onder invloed van zonlicht. Vervang je houten boeiboorden door kunststof boeidelen? Dan hoef je nooit meer te schilderen. Kunststof boeiboorden zijn namelijk blijvend kleurvast. Dit betekent dat ze niet verkleuren door de zon. In tegenstelling tot hout neemt kunststof bovendien geen water op. Hierdoor hoef je het materiaal niet te behandelen tegen bijvoorbeeld rot.

2. Lange levensduur en garantie

Een tweede reden om voor kunststof boeiboorden te kiezen, is omdat ze een lange levensduur hebben. Dit komt vooral doordat dit materiaal niet gevoelig is voor het wisselende weer in Nederland. Hierdoor kun je de komende jaren weer vooruit als je jouw houten boeiboorden vervangt door kunststof. Om de lange levensduur kracht bij te zetten, krijg je vaak jarenlange garantie op kunststof boeiboorden. Zo zit er 10 jaar garantie op de boeidelen van  Keralit.nl.

3. Verhoogt de woningwaarde

Kunststof boeiboorden kosten doorgaans meer dan boeidelen van hout. Hierdoor zie je mogelijk niet in waarom je voor kunststof zou kiezen. Op de korte termijn ben je duurder uit, maar op de lange termijn bespaar je juist door voor kunststof boeiboorden te kiezen. Ze gaan namelijk langer mee. Uiteindelijk kunnen boeidelen van kunststof je zelfs geld opleveren. De woningwaarde stijgt namelijk als je boeiboorden van hout vervangt door boeiboorden van kunststof.

4. Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Doordat je houten boeiboorden kunt verven, zijn de mogelijkheden voor wat betreft de kleur nagenoeg eindeloos. Kunststof boeidelen verf je weliswaar niet over, maar toch is er veel mogelijk op het gebied van kleur. De vraag naar kunststof is de laatste jaren namelijk sterk toegenomen, waardoor dit materiaal inmiddels in talloze kleuren verkrijgbaar is. Hierdoor is het vrijwel altijd mogelijk om kunststof boeiboorden te vinden in een kleur die past bij jouw woning.

5. Makkelijk schoon te maken

Wie voor kunststof boeiboorden kiest, hoeft deze eigenlijk alleen maar schoon te maken. Tweemaal per jaar is vaak al voldoende. Voor het schoonmaken heb je eigenlijk alleen maar een sopje en een zachte spons nodig. De kans op krassen in het kunststof wordt op deze manier namelijk tot een minimum beperkt.