Heb jij al een mooie badmat voor in jouw badkamer gevonden

Heb jij al een mooie badmat voor in jouw badkamer gevonden?

Ben je van plan om jouw badkamer een kleine make-over te geven? Dan is het een goed idee om een prachtige badmat aan te schaffen. Naast het feit dat een badmat erg praktisch kan zijn, kan het ook een leuke sfeer aan jouw badkamer meegeven. Als je een badmat in huis haalt heb je in ieder geval nooit meer koude voeten als je de badkamer in loopt. Wist je dat je op bepaalde dingen kunt letten om de perfecte badmat bij jou in huis te halen? In deze blog lees je alles over de leukste en meest handige badmatten.

Wist je dat de hoogte van de mat van belang kan zijn?

Veel mensen staan er vaak niet bij stil, maar de hoogte van de badmat kan erg belangrijk zijn. Vooral wanneer je graag een schone badkamer hebt, kan je beter niet voor een hoogpolige badmat kiezen. Hoewel deze soort badmat lekker warm aan jouw voeten is, blijft er veel meer stof en vuil in hangen dan wanneer je voor een laagpolige mat kiest. Bovendien droogt een dikkere badmat veel langzamer op dan wanneer je voor een lagere en dus dunnere badmat kiest. Wanneer je echt een platte maar stijlvolle badmat wil kopen, zou je zelfs voor een bamboe of houten badmat kunnen kiezen.

Kies de juiste grootte en vorm van jouw badmat

Natuurlijk vind je het belangrijk dat de badmat bij jouw badkamer past. Weet je van jezelf dat je een kleinere badkamer hebt? Dan kun je ook beter voor een kleine badmat kiezen. Op die manier blijven de verhoudingen voor de hele badkamer precies goed. Wanneer je koude tegels in jouw badkamer hebt liggen, kun je beter voor een wat bredere badmat kiezen, zodat zoveel mogelijk tegels worden afgedekt.

Heb je een wat ruimere badkamer? Dan is het ook een leuk idee om met een badmat set te werken. Je kunt dan een mooie set uitkiezen die je op meerdere plekken in de badkamer neerlegt. Dan maak je er direct ook één geheel van. Je kunt uit badmatten met allerlei vormen kiezen. De vierkante is de meest gangbare. Wil je een leuk effect bereiken? Kies dan voor een ronde badmat of bijvoorbeeld een hart of ster.

Ga voor een mooie kleur of leuke print

Ben jij meer van de basic kleuren of mag de badmat best een beetje uitdagend zijn? Er is voor ieder wat wils. Heb jij een opvallende kleur in jouw badkamer gebruikt? Dan kun je deze perfect via de badmat terug laten komen. Verder is het ook een leuk idee om een badmat met een printje of een mooie kleurencombinatie neer te leggen. Er zijn ook badmatten met een tekst erop te koop. Kies vooral wat jij zelf mooi vindt.