De meest effectieve manieren om een terrasoverkapping dicht te maken

De meest effectieve manieren om een terrasoverkapping dicht te maken

Als je de beschikking hebt over een terrasoverkapping, weet je als geen ander dat dit een absolute verrijking is voor je tuin. Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om het hele jaar door te genieten van je tuin, mits je wel goed nadenkt over je comfort gedurende de frissere periode. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je overkapping dicht te maken om er het hele jaar door lekker warm en comfortabel bij te kunnen zitten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld glazen schuifwanden of een glazen schuifdeur gebruiken. We informeren je in dit blog over je mogelijkheden hierin.

Waarom ervoor kiezen om je terrasoverkapping dicht te maken?

Een terrasoverkapping is in diverse opzichten een fijne toevoeging van je tuin. Een overkapping kun je niet alleen gebruiken om eronder te kunnen zitten maar ook om je spullen droog in op te bergen. Een terrasoverkapping biedt immers veel bescherming tegen weersinvloeden zoals een bui regen, harde wind of een te felle zon. Je zou dus het hele jaar door kunnen genieten van een terrasoverkapping maar dan moet je wel goed nadenken over voorzieningen zoals een glazen schuifwand of andere manier om een terrasoverkapping dicht te maken. Deze opties bieden een optimale bescherming tegen een te koude temperatuur of naar binnenwaaiende regen.  

De meest effectieve manieren om een terrasoverkapping dicht te maken

Je kunt kiezen uit diverse manieren om een terrasoverkapping dicht te maken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een zijspie. Dit is een (driehoekig) zijwandje dat je in de bovenhoek van de overkapping plaatst. Hiermee hou je de wind die via de bovenhoek naar binnenkomt tegen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om schuttingdelen te plaatsen. Een schuttingdeel is een solide constructie die je aan de zijkant van je overkapping op de grond plaatst. Je kunt deze schuttingdelen zo hoog maken als je wilt. Een hogere schuttingsdeel biedt meer bescherming maar zorgt ook dat je minder zicht op je tuin hebt. De meest effectieve manieren om een terrasoverkapping dicht te maken is het plaatsen van een glazen schuifdeur. Deze deur kun je plaatsen in combinatie met glazen schuifwanden. Een glazen schuifwand biedt immers het beste van meerdere werelden. Je wordt optimaal beschermd tegen alle soorten weersinvloeden maar behoudt wel volop zicht op je tuin. 

Verschillende opties als je ervoor kiest om een glazen schuifdeur te plaatsen

Als je ervoor kiest om een glazen schuifdeur te plaatsen, maak je een soort serre van je terrasoverkapping. De glazen schuifdeuren buiten worden op een onderrail geplaatst en rijden met behulp van wielsetjes in de aluminium slede over deze rail. Boven de schuifdeur glas wordt ook een geleiderail gemonteerd om ervoor zorg te dragen dat de buiten schuifdeur netjes verschoven kan worden. Als je een glazen schuifdeur bij een van de betere aanbieders aanschaft, kun je niet alleen de keuze maken voor een maatwerk toegangsvoorziening maar kan de deur zelfs worden vormgegeven in diverse kleurstellingen. De deuren worden voorzien van gehard veiligheidsglas waarmee je voor een inbraakbestendige optie kiest. Daarnaast kun je de deur laten voorzien van diverse accessoires zoals tochtborstels, deurgrepen, zijgeleidingsprofielen of meenemers. Op deze wijze kun je jouw terrasoverkapping op een effectieve manier dichtmaken en speelt het jaargetijde geen rol meer bij de vraag of je van je tuin kunt genieten. Als je onder je terrasoverkapping plaatsneemt, kan dit op immers op ieder gewenst moment!