De saloninrichting bepalen

De saloninrichting bepalen

Je gaat je eigen salon starten. Dit is natuurlijk super leuk, maar hoe kun je het beste de saloninrichting bepalen? Wij zochten uit welke dingen er absoluut niet mogen ontbreken in je salon en hoe je voor meer sfeer kunt zorgen. Lees snel verder en kom erachter hoe je de inrichting voor jouw salon kunt bepalen.

Dingen die je echt nodig hebt

Ga je een eigen salon beginnen, dan zijn er een aantal dingen die je absoluut nodig hebt en waar je zeker niet op moet besparen. Hierbij kun je denken aan belangrijke kappersbenodigdheden, zoals tondeuses, scharen en stylingproducten. Ook moet je goede materialen en producten aanschaffen. Dit hoeft niet altijd het duurste van het duurste te zijn. Het beste kun je meerdere producten met elkaar vergelijken. 

Vraag ook eens rond bij mensen die al langer in het vak zitten welke producten zij goed vinden en probeer ze eens uit. Vraag hen ook waar je precies op moet letten als je producten en materialen gaat aanschaffen voor je eigen salon.

Doe inspiratie op via social media

Om de inrichting van je salon te bepalen, is het zeker aan te raden om eens wat inspiratie op te doen via social media. Zo staat Pinterest vol met ideeën voor de saloninrichting. Van allerlei producten zoals lijstjes, rekjes, bloempotten en blikken kun je stijlvolle decoratie voor jouw salon maken. We kunnen ons ook voorstellen dat je door het grote aanbod op Pinterest niet meer ziet wat je precies wilt. 

Daarom is het van belang eerst voor jezelf te bepalen wat voor sfeer jouw salon moet uitstralen. Hoe moeten jouw klanten zich straks gaan voelen? Wil je dat ze het gevoel hebben dat ze in een luxe spa zijn, wil je een rustige sfeer of laat je ze teruggaan in de tijd? Als je duidelijk weet wat jouw saloninrichting moet uitstralen, kun je gericht op zoek gaan naar inspiratie en de juiste producten.

Voorzie je salon van kleur

Met kleur kan je al veel verschil maken in je salon. Ook hoeft verf niet duur te zijn. Bekijk eens welke betekenis verschillende kleuren hebben, zodat je de gewenste sfeer in jouw salon neer kunt zetten. Wil je dat jouw salon een frisse uitstraling heeft? Ga dan voor pastel roze, blauw, mintgroen, grijs of zilver. 

Mocht jouw voorkeur toch naar een warmere uitstraling uitgaan, dan is het zeker aan te raden je wanden te voorzien van warme kleuren zoals okergeel, koper, oranje, olijfgroen of houd. Zorg ook voor accessoires zoals tapijten, kussentjes en handdoeken in dezelfde kleur als je wanden en je hebt een mooi geheel.

Maak een leuke selfie plek

Onze laatste tip: zorg dat je een leuke selfie plek maakt voor je klanten. Als je klanten tevreden zijn met hun behandeling, kunnen ze hier een selfie maken van hun nieuwe kapsel of nagellak. Dit geeft je salon net even wat extra’s en een selfie plek hoeft ook helemaal niet duur te zijn.

Wij wensen je veel succes met onze tips!