De voor- en nadelen van een pvc vloer

De voor- en nadelen van een pvc vloer

Pvc vloeren zijn ontzettend populair! Deze mooie vloeren worden natuurlijk niet voor niets gekozen. Met hun vele voordelen passen pvc vloeren bij ieders woonwensen, natuurlijk kleven er ook een aantal nadelen aan pvc vloeren. Om een goede vloerkeuze te maken hebben wij alles even makkelijk voor je op een rijtje gezet. 

Voordelen

  1. Pvc vloeren zijn sterk en duurzaam

Pvc vloeren hebben een beschermende toplaag waardoor deze supersterk worden. En hoe sterker deze toplaag, hoe langer de vloer meegaat. Veel pvc vloeren gaan wel tot 25 jaar mee, waardoor je een duurzame keuze maakt! 

  1. Veel verschillende designs

Pvc vloeren zijn er in allerlei soorten en maten te krijgen. Zo heb je keuze uit verschillende houtlooks, tegellooks en zelfs pvc vloeren met een betonlook. Daarnaast kan je ook nog eens kiezen uit een visgraat, Hongaarse punt of andere houtpatronen, of ga voor een vloer met of zonder bies. Met eindeloze mogelijkheden vind jij altijd een vloer die past bij jouw woonwensen. 

  1. Pvc vloeren zijn bestand tegen vocht

Nog zo’n heerlijk pluspuntje! Pvc vloeren zijn bestand tegen water waardoor je ze ook goed in de keuken, wc of badkamer kan leggen. Hierdoor kan jij jouw gewenste vloer doorlaten leggen in jouw hele huis. 

  1. De vloeren zijn gemakkelijk in onderhoud

Doordat pvc vloeren een gladde oppervlakte hebben zijn ze gemakkelijk in onderhoud. Vuil, vlekken en stof is eenvoudig te verwijderen met een stofzuiger of een dweil. Ook hoef je geen speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken en heb je genoeg aan lauw water. 

  1. Pvc vloeren zijn bestand tegen vloerverwarming

Doordat de vloeren relatief dun zijn, hebben ze een hoge warmtedoorlaatbaarheid. Hierdoor is de vloer uitermate geschikt voor vloerverwarming. Altijd lekkere warme voetjes dus! Daarnaast helpt vloerverwarming op het gelijkmatig te verwarmen in huis, wat uiteindelijk bespaart op energie. 

Nadelen

  1. Pvc vloeren moeten op een egale ondergrond gelegd worden

Dit nadeel geldt eigenlijk vooral op pvc vloeren die verlijmt moeten worden. Dit komt omdat je met het verlijmen snel oneffenheden ziet. Is je vloer dus niet compleet egaal dan zal je deze, bovenop de prijs van de vloer, nog moeten egaliseren. Dat kan redelijk duur uitvallen. Click pvc heeft tegenwoordig een speciale laag wat kan gelden als ondervloer. Hierdoor hoef je niet altijd te egaliseren. 

  1. Pvc vloeren zijn niet gemakkelijk zelf te leggen

Wil jij graag een strak resultaat? Dan is het af te raden om zelf de pvc vloer te leggen omdat dit relatief moeilijk is. Daarom raden wij aan om jouw pvc vloer te laten leggen door een professional. Zoek je een partij waar je jouw pvc vloer kan uitzoeken en waar deze ook nog eens voor je gelegd wordt? Die hebben we voor je gevonden, bekijk hier hun grote collectie pvc vloeren