De werkkamer schilderen, welke kleur is geschikt

De werkkamer schilderen, welke kleur is geschikt?

Het lijkt inmiddels wel duidelijk dat thuiswerken niet meer zal verdwijnen. Wellicht dat het contact met de collega’s weer intensiever zal worden en er ook parttime gaat worden gewerkt  in bedrijfsruimten. Na 2 jaar is er in iedere Nederlandse woning inmiddels wel een werkkamer of minimaal een werkplek ingericht. Vaak nog enigszins provisorisch. Het wordt nu echt tijd om deze ruimte kritisch te bekijken om deze voor de toekomst meer professioneel in te richten. Daarbij is het een goed idee om eerst eens naar de muren en het plafond te kijken. Een schilderbeurt in de juiste kleuren maakt al veel verschil. Dat kan je zelf doen als je handig genoeg bent, maar je kan het ook aan de vakman overlaten. Met een simpele oproep kan je meerdere offertes krijgen of dat nu een schilder in de regio Apeldoorn is of elders. Dan kan jij vast over de kleur nadenken.

Voor elk wat wils

Een werkkamer of werkplek schilderen, betekent dat je rekening moet houden met het gebruik van deze ruimte. Voor een werkkamer gebruik je andere kleuren dan voor een slaapkamer bijvoorbeeld. Waar felle kleuren zoals rood of oranje elders wellicht het goed doen, is het wat minder het geval op een plaats waar concentratie nodig is. Daarbij is het van belang dat een werkruimte licht moet lijken ook als er wat minder ramen zijn. Heldere kleuren zijn dan ook een must voor deze kamer. Daarbij is het ook zeker bepalend welk beroep er wordt uitgeoefend. Hieronder staan enkele voorbeelden.

Ontwerper, webdesigner of DTP’er

Als creativiteit de hoofdmoot vormt van jouw werk mag de kamer dat wel uitstralen. Ga voor vrolijke lichte kleuren die zowel het zonlicht accentueren als goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. In een creatief beroep heb je inspiratie nodig en deze moet je aan de omgeving kunnen ontlenen. Bij die vrolijke kleuren horen ook accessoires die opvallen en jouw aandacht zullen trekken.

Accountant, administrateur en verzekeringsagent

Het zou een verkeerd beeld geven als de keuze in dit geval een idee van saaiheid van het werk zou geven. De beste keuze voor een dergelijke kamer zijn namelijk grijstinten afgewisseld met kleur effecten zoals blauw en groen. Deze kleuren geven vertrouwen en zijn rustgevend. Ze passen ook bij het zakelijke karakter dat bij deze beroepen hoort en dat wil je immers ook doorgeven aan eventuele bezoekers.

Andere aandachtspunten voor je werkkamer

Vind je alle muren in dezelfde kleur een beetje steriel overkomen? Experimenteer dan gerust met verschillende tinten van deze kleur. Indien je kiest voor een contrasterende kleur, doe dat dan bij voorkeur voor slechts een muur en kies verder voor neutrale kleuren om de harmonie en rust op de kamer niet te verstoren.

Omdat het een werkruimte is, kan je ook overwegen om het kantoor te personaliseren met een mooie spreuk of sjabloon op de muur. Uiteraard kan je hiervoor je logo of bedrijfsnaam gebruiken. Een goede vakman kan dit probleemloos voor jou uitvoeren en je ook adviseren met betrekking tot de plaats en de grootte hiervan. Met een beetje creativiteit is ook jouw werkruimte binnenkort professioneel en prettig om in te werken.