Dit is waar je op dient te letten als jij je thuiswerkplek inricht

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun werkweek thuis door te brengen. Vanuit huis werken brengt voordelen met zich mee. Je hoeft de dagen dat je in je thuiskantoor werkt niet te forensen. Dit bespaart je veel tijd, zeker als je meer dan een half uur van je werk verwijderd woont. Daarnaast heb je gedurende de dag meer tijd om je dagelijkse bezigheden tussen je werk door te kunnen doen. Denk hierbij aan de was ophangen of de vaatwasser leegruimen. Wist je dat personeel dat thuis werkt vaak beter geconcentreerd en meer gemotiveerd werkt? In deze blog lees je waar je aan dient te denken bij het inrichten van je thuiswerkplek.

Zorg voor een fijne werksfeer

Wanneer je een thuiskantoor gaat inrichten, is het belangrijk dat je ervoor kiest om je werkplek in een aparte ruimte in het huis te maken. Dit zorgt ervoor dat je gedurende de dag niet door anderen gestoord kunt worden. Denk hierbij aan huisgenoten, je partner, kinderen of de huisdieren. Verder is het belangrijk dat je een ruimte in huis kiest waar natuurlijk daglicht aanwezig is. Om je beter te kunnen concentreren zou je het raam zo nu en dan open kunnen zetten voor frisse lucht. Het is belangrijk dat de temperatuur in je thuiskantoor aangenaam is.

Probeer de balans tussen werk en privé gezond te houden

Wanneer je vanuit huis werkt, is het belangrijk dat je een routine creëert die het beste bij je past. Probeer de grens tussen werk en privé erg goed in de gaten te houden. Dit kun je doen door dagelijks op dezelfde tijden pauze te houden. Verder kan het helpen om je werkplek na iedere werkdag op te ruimen. Dan kun je beter het overzicht bewaren en zorg je ervoor dat je de dag erna met een opgeruimd bureau van start kunt. Verder is het belangrijk dat jij jezelf niet laat versloffen.

Houd je routine erin door elke dag op dezelfde tijd op te staan en te douchen. Probeer niet in je pyjama te blijven zitten, maar trek een outfit aan die je ook op kantoor zou dragen. Wanneer je dan een onverwachte videocall met collega’s of klanten hebt, zie je er in ieder geval representatief uit!

Kies de juiste kantoormeubelen in huis

Wanneer je een zittend beroep hebt en je het grootste gedeelte van de dag achter je laptop of computer doorbrengt, is het belangrijk om voor een ergonomisch bureau en bureaustoel te kiezen. Als je goedgekeurde kantoormeubelen in huis haalt, zijn de kansen op rug-, nek en schouderklachten een stuk lager. Voorzie je thuiswerkplek dus van kantoormeubelen van hoogwaardige kwaliteit. Vaak kun je de aanschaf van de juiste kantoormeubelen bij je werkgever declareren. Zoek dit van tevoren uit, zodat je weet welk budget je vergoed krijgt. Je zou het beste voor een verstelbaar bureau en een verstelbare bureaustoel kunnen kijken. Vaak kun je de hoogte van de kantoormeubelen dan perfect afstellen op je eigen lengte.