Dit zet jij in die prachtige vitrinekast in je woonkamer

Hoe gaaf is het als je één kast in je woonkamer omtovert tot een gezellige en prachtige eyecatcher? De vitrinekast is hip en happening. Je kunt er veel in kwijt, maar het lijkt een ware kunst te zijn om deze kast op de juiste manier in te richten. Wat zet je erin en wat absoluut niet? Hoe kun je de spullen stijlen en op welke manier ruim je deze kast in? In deze blog krijg je antwoord op al je vragen rondom de vitrinekast en doe je voldoende inspiratie op om met je eigen kast aan de slag te gaan.

Wat is een vitrinekast en waarom is dit nu zo populair?

Een vitrinekast heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. De basis is een hoge of lage kast die een open karakter heeft. Dit wil zeggen dat je altijd in de kast kunt kijken. Dit wordt gedaan door glazen deuren in de kast te plaatsen of de kast helemaal open te houden, zodat je op iedere plank een ander woonaccessoire kunt neerzetten. De vitrinekast wordt soms als prijzenkast gebruikt. Je mag er dus vooral spullen in showen waar je trots op bent, die een bijzonder verhaal hebben en die je met je gasten wil delen.

Er bestaan prachtige houten vitrinekasten, maar je kunt ook voor een stalen kast gaan of voor een kast van ander materiaal wat je bij je interieur vindt passen.

Op welke manier kun je de spullen in de kast stijlen?
Probeer voor ieder vlak in de vitrinekast een ander thema te bedenken. Sommige planken kun je vol zetten, maar voor een rustig en kunstig effect is het beter om de planken aan één woonaccessoire te wijden. Op die manier kun je de kast minimalistisch inruimen en krijgt ieder woonaccessoire de aandacht dat het verdient. Sommige spullen kun je wel met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan een plank voor je mooiste drankglazen zoals champagne- of ginglazen. Doordat de champagne glazen dun en hoog zijn, krijg je een mooi contrast met de lagere en ronde gin glazen. Whisky glazen zou den hier ook heel mooi bij staan.

Verder zou je één plank voor je beste servies kunnen bewaren, zet hier dus borden, kommetjes en andere serviesspullen in neer. Het staat erg esthetisch om opeens één plank helemaal leeg te laten in de kast. Gebruik de plank daarnaast dan wel voor een eyecatcher.

Welke woonaccessoires mogen niet ontbreken in je vitrinekast?

De hippe en geweldige vitrinekast heeft een aantal elementen die absoluut niet mogen ontbreken. Denk hierbij aan een aantal prachtige kaarsen, schelpen of kristallen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Verder doet een mooie vaas of een beeld het erg goed in de kast. Je zou voor een prachtige rieten opbergmand kunnen kiezen, waar je allemaal rommeltjes in bewaard. Verder doet een mooie fruitschaal het ook erg goed. Wijd één plank aan jezelf, familie en vrienden. Hier kun je wat fotolijstjes neerzetten.