Dit zijn de beste brandwerende kluizen van 2022

Dit zijn de beste brandwerende kluizen van 2022

Als je waardevolle documenten bezit, thuis of op kantoor, is het handig om deze in een kluis te bewaren. Niet iedereen kan dan zomaar bij deze spullen, alleen met een code of sleutel. Niet alle kluizen zijn brandwerend. Hoe brandveilig jouw kantoor of huis ook is, een brand kan zomaar ontstaan. Er zijn gelukkig een hoop goede brandwerende kluizen. Ben je op zoek naar een brandwerende kluis? Dit zijn de beste brandwerende kluizen van 2022.

Wat moet je weten over een brandwerende kluis?

Er zijn een aantal dingen die je moet weten over brandwerende kluizen. Een brandwerende kluis heeft verschillende gradaties van bescherming tegen brand. Deze ene kluis kan dus beter tegen brand dan de andere. Houd er wel rekening mee dat een grote brand niet in een half uur geblust is, dus dat het altijd een veilige optie is om de beste brandwerende kluis te kiezen.

Kijk ook naar wat je in de kluis bewaart: zijn het enkel papieren of zijn het andere voorwerpen? Papier is namelijk zo verbrand en andere voorwerpen verbranden misschien minder snel. We laten je de beste kluizen van 2022 hieronder zien.

1.      MB Combi Fire kluizen elektronisch

De MB Combi Fire kluizen zijn enorm goed tegen grote brand en inbraak. Je bergt hier dus veilig je documenten als een paspoort op, maar ook sieraden of andere waardevolle spullen. Deze kluizen zijn 60 minuten brandwerend, dus je hebt een grote zekerheid dat je spullen veilig blijven. Deze kluizen zijn zeer geschikt voor thuis of op kantoor. Wanneer je op zoek bent naar een goede, elektronische kluis, is dit een goede optie.

2.      Eurosafes Lyra kluis

Een andere goede, brand- en inbraak werende kluis zijn de kluizen van Eurosafes Lyra. Deze kluizen hebben een dubbele wand, waardoor de spullen die je hierin opbergt nog veiliger zijn. De kluis heeft een slot met sleutel en zijn 30 minuten brandwerend voor papier. Ook deze kluis is voor zowel zakelijk als privégebruik geschikt.

3.      Saturnus brandwerende kluis

Tot slot is de brandwerende kluis van Saturnus een hele goede optie. Ook deze kluis heeft een dubbele wand en is hierom extra goed bestand tegen brand en inbraak. De kluis heeft een dubbel slot met twee sleutel en is 60 minuten brandwerend. Je bewaart in deze brandwerende kluis dus erg veilig je waardevolle documenten en andere spullen.

Als je waardevolle documenten of spullen veilig wil opbergen, kies dan zeker voor één van deze genoemde kuizen.