Dit zijn de beste matrassen tegen rugproblemen

Dit zijn de beste matrassen tegen rugproblemen

Je slaapt zo’n derde deel van je leven. Je kunt je dan ook bedenken dat als je slecht slaapt, je hier de gevolgen van merkt. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van je gewrichten of spieren, vermoeid zijn gedurende de dag, hoofdpijn hebben of allerlei andere klachten ervaren. Een goede nachtrust is dus erg belangrijk om de hele dag goed te kunnen functioneren. Heb je last van slaapproblemen en dan met name als het gaat om rug- en nekklachten? Een verandering van matras of kussen kan je hier erg mee helpen. Vaak ligt het probleem namelijk hier. Op zoek naar een nieuw matras om jouw rugproblemen te verhelpen? Dit zijn de beste matrassen om rugklachten tegen te gaan.

Traagschuim matrassen

Een matras gemaakt van traagschuim is erg populair, en zeker tegen rugklachten is het een matras dat hoog scoort. Door het materiaal van het traagschuim matras kun je liggen zonder dat er druk op je lichaam staat, je zakt heerlijk weg in de zachte stof en ervaart zo geen vervelende druk of andere klachten. Het is daarom ook zeker een goede optie als je bij je oude matras snel last hebt van je rug, nek of andere gewrichten.

Koudschuim matrassen

Zoals de naam al doet denken, is een koudschuim matras een matras dat heerlijk koel aanvoelt. Voor mensen die het snel warm hebben in bed is dit dus ideaal. Maar daarnaast zijn koudschuim matrassen stevig en hebben ze een hoge mate van veerkracht. Door de hoge veerkrachtigheid en toch stevigheid zijn ze erg geschikt voor mensen die last hebben van rug- en gewrichtsklachten. Ze vormen zich naar je lichaam en ondersteunen je op elk mogelijk drukpunt. Zo lig je de hele nacht heerlijk comfortabel en heb je de dag erna nergens last van.

Kussens en andere belangrijke punten

Heb je al een goed matras en heb je toch klachten? Wellicht kan het je helpen om je kussen te vervangen. Deze ondersteunt namelijk je hoofd en als je hoofd niet goed ondersteunt wordt, kan dat ook leiden tot pijn. Het verschilt per persoon wat je een fijn kussen vindt, maar zorg in ieder geval dat het je hoofd goed ondersteunt. Verder is je houding belangrijk. Slaap je op je buik of rug? Door je houding kun je dan zelf onbedoeld vervelende druk zetten op bepaalde drukpunten. Een zijligging is het beste als je kijkt naar de hoeveelheid drukpunten. Zo verdeel je je gewicht goed en belast je niet onnodig bepaalde punten van het lichaam. Probeer dus eens een zijligging uit.