Doe eens gek en plaats een wastafel in de slaapkamer

Je ziet het nog niet vaak terugkomen, maar de wastafel in de slaapkamer is zeker aan een opmars bezig. Veel mensen denken dat het niet goed met je gaat als je ze vertelt dat je een wastafel in je slaapkamer hebt laten plaatsen. Vooral vrouwen hebben het nut van een wastafel in de slaapkamer ontdekt. Want zeg nou zelf, jij staat toch ook altijd je haar en make-up in de slaapkamer te doen? Hoe fijn is het dan als je direct je avond- en ochtendritueel bij de wastafel in de slaapkamer kunt doen? In deze blog lees je alles over de wastafel in de slaapkamer plaatsen.

Hoe kun je een wastafel in de slaapkamer brengen?

Voordat je een werkende wastafel in je slaapkamer kunt plaatsen, is het wel zo handig als er een waterleiding naartoe wordt doorgetrokken. Je hebt zowel een leiding nodig die het water naar de wastafel toevoert en eentje die het water weer wegvoert. Ben je superhandig en durf je dit zelf aan? Top. Zo niet, dan kun je hier maar beter een ervaren loodgieter voor inschakelen voor je straks met vervelende lekkages komt te zitten. Wist je dat de leidingen in sommige slaapkamers al doorlopen? Wanneer dit het geval is, kost het laten plaatsen van een wastafel in de slaapkamer minder tijd en moeite. Dat is toch geniaal? Verder kun je de wastafel zelf samenstellen zoals jij hem mooi vindt, van de lades tot de wasbak en de kraan.

Wat zijn de voordelen van een wastafel in je slaapkamer?

Het meest genoemde voordeel van een wastafel in de slaapkamer is toch wel het gemak wat je erdoor kunt ervaren. Of je nu in of uit je bed rolt, je kunt je tanden direct vanuit je warme bedje poetsen en ook nog eens aan je make-up of avondmaskertjes ritueel beginnen, zonder dat je eerst naar een andere ruimte in huis hoeft te lopen. Daarnaast zal je in de badkamer meer kastruimte overhouden omdat veel spullen die je dagelijks gebruikt in je wastafelmeubel in de slaapkamer opgeborgen kunnen worden. Hierdoor kun je van de badkamer eerder een soort voorraad kamer maken. Als laatste maak je van je slaapkamer direct ook een gezelligere ruimte als je een lege hoek omtovert tot een mooie wastafel.

Maak er direct een gezellig hoekje van

Nu je meer kast en plankruimte in de slaapkamer hebt, is het niet de bedoeling dat je er een grotere rotzooi van gaat maken. Zorg er daarom voor dat de wastafel netjes opgeruimd is en dat je er niet te veel verzorgings- of make-up producten plaatst. Om de wastafel in de slaapkamer op te leuken kun je er mooie handzeeppompjes neerzetten. Verder is het een goed idee om een nette handdoek te kopen die je in de buurt van de wastafel in de slaapkamer kunt ophangen. Wanneer je in de slaapkamer je tanden kan poetsen, is het ook een leuk idee om voor een trendy tandenborstelhouder te kiezen. Dit kan als de kers op jouw wastafel ogen!