Hoe zorg jij voor een duurzame keuken in jouw huis

Hoe zorg jij voor een duurzame keuken in jouw huis?

Het begrip duurzaam vindt zijn weg steeds vaker naar onze levens. Men is zich de afgelopen periode steeds meer van zijn/haar omgeving bewust en wil iets voor de natuur terug doen. Duurzaamheid kan je op verschillende manieren in huis halen. Je kunt verschillende ruimten in jouw huis op duurzaamheid inrichten. Zelfs de keuken waar je juist allerlei apparatuur in hebt verwerkt, kun je een duurzame touch geven. Niet alleen de apparatuur in de keuken kun je verduurzamen, ook de materialen die je voor de aankleding ervan gebruikt, kunnen milieuvriendelijk zijn. In deze blog lees je alles over de duurzame keuken.

Ga voor duurzaam apparatuur in de keuken

Wist jij dat er speciale duurzaamheidstickers op kook apparatuur is terug te vinden? Op die stickers kan jij precies aflezen hoe duurzaam het apparaat nou eigenlijk is. De Europese Unie heeft fabrikanten er zelfs toe gedwongen om deze stickers op al hun keukenapparatuur te plakken. De beste apparaten hebben de A+++ sticker en de slechtste krijgen een D-sticker. Op de stickers zie je onder andere hoe zuinig het apparaat is en ook hoeveel water het apparaat verbruikt. Wanneer je meer duurzaamheid in jouw keuken wilt zien, kun je dus beter voor duurzame apparaten kiezen.

Met deze tips maak jij jouw keuken een stuk duurzamer

Heb jij de intentie om jouw keuken een stuk duurzamer te gebruiken? Dan is het wel zo handig als je hier een aantal tips over ontvangt. Probeer bijvoorbeeld minder water tijdens het koken te gebruiken. Zo verspil je minder water en ga je dus zuiniger met het water om. Als je een vaatwasser hebt, kun je ervoor kiezen om hem pas aan te zetten als hij echt helemaal vol zit. Zo bespaar je op water en elektriciteit. Over elektriciteit gesproken, koop meteen een aantal zuinige keukenapparaten met groene labels. De koelkast kun je het beste tussen de 3-5 graden laten draaien, zodat deze ook niet onnodig veel energie verbruikt.

Verder kun je ervoor kiezen om alleen nog maar producten met een recyclebare verpakking te kopen. Het scheiden van jouw afval doet ook al veel voor het milieu. Verbeter de wereld en begin bij jezelf toch? Als laatste kun je ervoor kiezen om minder vlees te eten en zelfs vervanging voor vlees uit te proberen.

Kies voor koken op inductie

Wist je dat je op inductie op de meest duurzame manier kookt? Wanneer je erop let wat je allemaal eet en waar jouw producten precies vandaan komen, is het zonde om milieuvervuilend te koken. Veel mensen denken dat koken op inductie een ingrijpende verandering is. Eerlijk gezegd zal je er snel aan gewend zijn en nooit meer anders willen. Koken op inductie kost minder energie en jouw fornuis is zelfs veel sneller schoongemaakt. Wat wil je nog meer?