Een klein appartement inrichten

Een klein appartement inrichten

We moeten er allemaal, volgens ons kabinet en de koning dan, aan geloven; iedereen wordt een stukje armer. Dit geldt natuurlijk niet voor hen, maar dat terzijde. Wat wel belangrijk is, is dat je budget er dan een stukje op achteruit gaat. Alles wordt duurder en je loon stijgt hoogstwaarschijnlijk (niet genoeg) mee. Dat is niet gek, maar ook dat weer terzijde. Wat wel belangrijker is dan, is dat je waarschijnlijk minder groot kunt wonen dan men dat decennia geleden kon. Groot wonen is onbetaalbaar en daarom zien we steeds meer mensen in kleine appartementen of studio’s gaan wonen. Hartstikke fijn dat je een dak boven je hoofd hebt, maar dan moet je nog steeds wel een inrichting vinden die bij je past. In een klein appartement of studio is dat lastig en dat weten we. Daarom gaan we je hier vandaag bij helpen. Ben je er klaar voor? Dan gaan we samen aan de slag. 

Essentials

Allereerst is het de kunst om de essentials allemaal in huis te hebben. Een bed, een bank, een tafeltje waar je aan kunt eten, een badkamer, keuken, een plekje waar je tv kunt kijken en ga zo maar door. Als je de essentials hebt neergezet, heb je waarschijnlijk niet zo gek veel ruimte meer. Dit kun je al een beetje verbeteren door bijvoorbeeld slim gebruik te maken van je ruimte. Kijk bijvoorbeeld eens naar een slaapbank 2 persoons. Je kunt zo altijd een logé bij je laten slapen en tegelijkertijd een bank hebben waar je tv op kunt kijken, een boekje kunt lezen of iets dergelijks. Super handig, helemaal niet duur, ruimtebesparend en ook nog comfortabel. Kijk ook eens naar iets als een hoogslaper, je kunt hier een bureau onder zetten. 

Minimalisme

Daarnaast is het handig om een stijl te kiezen die je ruimte bespaart. Kijk bijvoorbeeld eens naar een minimalistische inrichting. Als je weinig in je interieur hebt staan en het allemaal vrij strak (maar niet kil!) is, dan scheelt je dit een hoop qua ruimte. Het ziet er geordend en opgeruimd uit, waardoor je niet continu tegen allerlei accessoires aanloopt. Daarnaast is het zaak om, als je van accessoires houdt, niet al te grote neer te zetten. Kies niet voor een enorm grote pot met een bonsai boom erin, maar ga voor een klein en subtiel plantje in de vensterbank of op een kastje.  

De rest

Dan nog de rest. Hierbij moet je vooral denken aan kleur en opruimen. Kleur omdat lichte kleuren veel ruimte geven. Kijk bijvoorbeeld naar een bank in een lichte kleur, de muur in een lichte kleur als wit of lichtblauw verven, een vloer in het lichtgrijs en ga zo maar door. Je kunt hiermee de illusie creëren dat je appartement of studio groter is dan hij daadwerkelijk is. Ook moet je ervoor zorgen dat het altijd opgeruimd is, dan zal het ook ruimtelijker ogen en je kunt je ook nog eens beter concentreren! Probeer het eens, het zal veel voor je doen en het zal weinig kosten.