Elegante en tijdloze badkamer

De inrichting van de badkamer neemt vaak een grote hap uit jouw (ver)bouwbudget. Wil jij er zeker van zijn dat je nog jarenlang geniet van je nieuwe badkamer? Dan kies je het best voor een elegante en tijdloze badkamer. Je kunt vervolgens kleur en trends toevoegen door accessoires toe te passen. Met deze tips haal jij een schitterende tijdloze badkamer in huis.

Ga voor neutraal sanitair

Het sanitair neemt veel ruimte in de badkamer in. Het tijdloze karakter van de ruimte hangt dus voor een groot deel af van het bad, de douche en het badkamermeubel dat jij kiest. Kies voor neutrale kleuren, zoals wit, grijs of houttinten. Glas is een materiaal dat schitterend staat in de badkamer en dat zorgt voor een lichte en ruimtelijke uitstraling. Met glazen douchedeuren op maat zorg jij ervoor dat de douche perfect in de ruimte past en hier over tien jaar ook nog mooi staat. Door te kiezen voor rechte of licht gebogen meubelen raken deze nooit uit de mode.

Moodboard maken

Het kan een flinke uitdaging zijn om een nieuwe badkamer te ontwerpen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Het valt aan te raden om een moodboard te maken. Op dit bord, wat je ook digitaal kan maken, plak je plaatjes met materialen, kleuren, badkamermeubels en tegels die passen bij je smaak. Door dit alles samen te voegen op één vlak, zie je duidelijk wat jij wilt en wat jou aanspreekt. Zo zie je bijvoorbeeld in een oogopslag dat een spiegel met led verlichting meerdere keren terugkomt en dat deze goed past bij de andere items op je moodboard. Ook als jij en je partner een andere smaak hebben, is het maken van een moodboard verstandig. Maak allebei een eigen exemplaar en kijk waar de raakvlakken zitten.

Kleur toevoegen met accessoires

Je kunt natuurlijk kiezen voor kleurrijke tegels met reliëf, maar de kans is groot dat dit na een paar jaar alweer uit de mode is of dat je hier zelf op uitgekeken raakt. Met handdoeken, een kleurrijke badmat op de vloer of mooie planten en vazen in de badkamer kan je eenvoudig kleur en sfeer toevoegen. Deze accessoires wissel je eens in de zoveel tijd om voor nieuwe items, waardoor de badkamer weer een hele andere sfeer krijgt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de muren van de badkamer te schilderen en deze om de paar jaar van een nieuw kleurtje te voorzien. Nieuwe raamdecoratie heeft ook veel invloed op de sfeer en uitstraling van jouw badkamer.