Geef je interieur een boost met deze woonaccessoires

Wist je dat het kiezen en kopen van de juiste woonaccessoires een enorm positieve impact kan hebben op de sfeer in huis? Wanneer je een bepaald thema hanteert en je daar braaf aan houdt, kun je direct zorgen voor dat belangrijke ‘thuisgevoel’ en zorg je ervoor dat je woning er gezellig uitziet. Je kunt uit allerlei leuke kunstobjecten, kleuren, vazen en nog veel meer mooie producten kiezen. Er is niets leuker dan je huis soms een kleine make-over te geven en het kopen van nieuwe woonaccessoires hoeft helemaal niet duur te zijn. In deze blog lees je welke soort woonaccessoires bijdragen aan je wooncomfort en meer sfeer in huis.

Wanddecoratie is niet meer weg te denken uit je home sweet home

Kale en lege muren zorgen bij niemand voor een lach op het gezicht. Vandaar dat het voor de sfeer in huis belangrijk is dat je op een paar plekken in huis voor wanddecoratie zorgt. Je kunt bijvoorbeeld uit leuke schilderijen, posters of wandkleden kiezen. Als je meer van jezelf in het huis terug wil laten komen, doen verschillende fotolijstjes het ook erg goed op de muur. Hier kun je allerlei foto’s van dierbaren en al je reizen of andere mooie herinneringen in doen. Wanneer je naar je foto wand kijkt, kun je eventjes tot jezelf komen en fijne herinneringen ophalen. Daarnaast ziet een gevulde muur er ook veel gezelliger uit.

Breng meer sfeer in huis met kleine lampjes en sfeerverlichting

Er werkt niets beter door op de sfeer in huis dan een mooie lamp en wat extra sfeerverlichting. Vroeger gebruikten mensen kaarsen in het donker, maar dit had gelijk ook de belangrijke taak om meer warmte in huis te creëren. Gelukkig hebben we nu verwarmingen in huis, maar het gevoel van warmte, knusheid en dus ook gezelligheid wordt nog steeds door kaarsjes teweeggebracht. Vandaar dat meerdere kaarsenhouders, kandelaars en losse waxinelichtjes het goed doen om een gezelligere sfeer in huis te creëren.

Een klein lampje op de grond, bij de televisie of op de keukentafel doet het vaak ook erg goed. Tegenwoordig kun je voor een vriendelijke prijs al een fraai lampje kopen, wat je interieur direct een nieuwe look kan geven. Wandlampjes geven een speels effect op de muur, waardoor je ’s avonds direct een warme sfeer in huis ervaart.

Rieten manden kunnen niet ontbreken

Heb je veel kinderspeelgoed, speelgoed van de hond of kat of andere kleine rotzooi makers in huis rondslingeren? Dan zijn prachtige rieten manden de oplossing voor dit probleem. De rieten opbergmand is tijdloos en kun je vrijwel aan iedere interieurstijl toevoegen omdat ze ook in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar zijn. Krijg je visite en wil je het huis nog snel aan kant maken? Schuif alle spullen dan in één keer in de rietenmand en klaar is kees. Opruimen was nog nooit zo makkelijk en ging niet eerder zo snel. Daarnaast zien de rieten manden er gezellig uit en is het ook nog eens een erg functionele aankoop.