Geef je tuin meer kleur en structuur door voor grind te kiezen

Hoe leuk is het om je tuin zo nu en dan een upgrade te geven? Het is een gave uitdaging om de tuin zoveel mogelijk naar jouw hand te zetten. Wil je meer verschillende materialen in het tuinontwerp terug laten komen? Dan kun je ervoor kiezen om grind te plaatsen. Grind is onderhoudsarm, ziet er prachtig uit en zorgt ervoor dat je tuin er interessanter uit komt te zien. In deze blog lees je alles over grind en op welke manier je dit kunt aanleggen of stijlen.

Op welke manier kun je grind het beste in de tuin aanleggen?
Wil je graag meer structuur en variatie in de tuin aanbrengen? Dan kun je ervoor kiezen om grind in de tuin te plaatsen. Voordat je dit doet, kun je het beste een worteldoek plaatsen, zodat onkruid minder snel door het grind heen kan groeien. Na het plaatsen van de worteldoek, kun je het grind in één keer plaatsen. Wil je de groene steeltjes die toch door het grind heenkomen, makkelijk kunnen verwijderen? Dan kun je investeren in een bladhark. Hiermee hark je al het groen makkelijk en snel tussen je grind vandaan.

Welke voordelen zitten eraan grind in de tuin?

Ben je van plan om grind aan je tuin toe te voegen? Dan kun je hier gerust voor kiezen, aangezien er veel voordelen aan zitten. Allereerst is grind relatief goedkoop en is het heel makkelijk om grind in je tuin aan te leggen. Verder kun je uit veel verschillende kleuren kiezen, waardoor er altijd wel een type grind te vinden is, dat perfect bij de stijl van de rest van de tuin past. Wanneer het grind eenmaal geplaatst is, kost het je geen moeite om het te onderhouden. Een ander voordeel aan grind in de tuin is dat het water doorlaat. Dit is goed voor je bodem en eventuele beplanting dat je in het grind plaatst.

Het laatste voordeel aan grind is, dat je het waar dan ook in de tuin kunt plaatsen. Dit heeft als gevolg dat je plekken waar tegels moeilijk te plaatsen zijn, er toch leuk uit komen te zien aangezien je er grind kunt aanleggen.

Op welke manier kun je grind in de tuin stijlen?

Het leuke aan grind in de tuin, is dat je uit verschillende materialen, vormen en kleuren kunt kiezen. Hierdoor kun je leuke kleurcombinaties maken en zelfs bepaalde figuren met grind in de tuin maken. Wat dacht je van een cirkel met grind, waarin je een bepaalde kleur als basis kiest en je daarna een soort twirl van een andere kleur grind in de cirkel plaatst. Dit geeft een heel leuk en speels effect aan je tuin. Je zou ook dunne stroken grind naast je looppad kunnen strooien. Doordat je grind dan als extra reliëf toevoegt, creëer je minder saaiheid in je tuin.

Verder zou je er ook voor kunnen kiezen om grind bij bloembakken te gebruiken, dit ziet er ook heel leuk en mooi uit. Je kunt grind zo modern of speels inzetten in de tuin zoals je zelf wil.