Gek op douchen Regel dan een prachtige inloopdouche

Gek op douchen? Regel dan een prachtige inloopdouche

Ga je een renovatie voor je badkamer inplannen en wil je graag inspiratie opdoen? Dan kan een inloopdouche eigenlijk niet ontbreken. De inloopdouche wordt steeds populairder en zorgt voor een luxe en unieke sfeer in je badkamer. De badkamer wordt steeds meer een plek waar je kunt ontspannen. De trend om een eigen spa of hamam in huis te maken spreekt steeds meer mensen aan. In deze blog lees je wat een inloopdouche precies is, welke voordelen eraan zitten en wat de beste afmeting voor een inloopdouche is.

Wat is een inloopdouche?

De naam van de inloopdouche verklapt eigenlijk direct al wat het is. Het gaat hier om een douche, waar je heel makkelijk in kunt lopen. Je kunt er zo in lopen, zonder dat je eerst een randje over hoeft, of een deur open hoeft te schuiven of te trekken. De douche is gelijkvloers en ligt vaak niet hoger gelegen dan de badkamervloer. Daarnaast zie je vaak dat de vloer in de badkamer juist wordt doorgetrokken tot onder de douche. Dit maakt van je badkamer direct een prachtig geheel. De inloopdouche met een glazen of stalen wand zien er het mooiste uit. Je kunt de inloopdouche ook met een muurtje afschermen. Het is maar net wat je zelf het mooiste vindt.

Welke voordelen zitten er aan een inloopdouche?

Er zitten een aantal leuke voordelen aan het plaatsen van een inloopdouche. Ten eerste zijn er veel varianten te koop, dus je kunt de douche precies stijlen zoals je zelf wil. Van materialen tot de douchekop, alles wat je in je hoofd haalt is mogelijk. Verder is er dus geen drempel in de douche aanwezig. Dit is ideaal voor kleine kinderen en senioren. Er is niets leuker dan gezellig samen te douchen. De kids passen tegelijk onder de inloopdouche, waardoor je niet onnodig veel tijd kwijt bent om ze schoon in bed te krijgen. De inloopdouche is zowel praktisch als veilig.

Daarnaast is de douche makkelijk schoon te houden. Doordat de vloer vaak doorloopt onder de douche, kun je de gehele badkamer in één keer dweilen. Zorg er wel voor dat de tegels in de badkamer niet te glad zijn, want je wil natuurlijk niet dat je uitglijdt. Soms kun je voor een bepaalde coting over de tegels onder de inloopdouche kiezen. Hierdoor zijn ze minder glad en dus ook niet gevaarlijk.

Wat is de beste afmeting voor je inloopdouche?

De afmetingen van de inloopdouche hangen natuurlijk van je budget af. Sommige mensen kiezen voor een ruime inloopdouche met twee douchekoppen zodat er twee personen tegelijk kunnen douchen. Anderen zijn al blij met een inloopdouche voor één persoon. Daarnaast hangen de afmetingen van de douche zeker ook samen met de grootte van je badkamer. Wanneer je bij interieurarchitecten rondgaat vragen krijg je te horen dat de diepte van de douche vaak op 1,60 meter wordt geschat en de breedte dan op 90 centimeter terecht komt. De inloopdouche kan zowel vrijstaand als geïntegreerd in je badkamer geplaatst worden. Dus, hoe ga jij je nieuwe inloopdouche vormgeven?