Groene tuin het hele jaar door

Groene tuin: het hele jaar door

Is jouw woning uitgerust met een mooie tuin? Dan is het zonde om hier niet optimaal gebruik van te maken. Een tuin kun je zien als het verlengde van jouw woning. Het is een plek waar je in de gezonde buitenlucht kunt genieten van een mooie extra leefruimte. En met de juiste plantensoorten is jouw tuin het hele jaar door een fraaie groene oase.

Verschillende groenblijvende haagsoorten

Wanneer de herfst zijn intrede doet, verliezen veel plantensoorten hun blad. Bomen worden kaal en tuinen ogen daardoor doorgaans minder fraai. Maar eigenlijk hoeft een tuin er in de wintermaanden niet minder fraai uit te zien. Er zijn namelijk genoeg plantensoorten die het hele jaar door mooi groen blijven. Neem bijvoorbeeld de laurierhaag. Dit is een haagplant die het hele jaar door mooi groen blijft. Deze haag verliest nooit zijn bladeren. Hierdoor kun je vanuit jouw woning ook in de wintermaanden genieten van een groen aangezicht. En daarnaast ben je met deze haagplant ook in de wintermaanden verzekerd van privacy. Als een plant waarmee de tuin omheind is bladeren verliest, gaat een stukje privacy verloren. Maar gelukkig is daar met deze groenblijvende haagplant dus geen sprake van.

Klimplanten die groen blijven

Naast voornoemde haagplant zijn er nog meer planten die het hele jaar door groen blijven. En groenblijvende haag wordt vaak op een erfscheiding geplaatst. Deze plantensoort is doorgaans mooi vol. Dit is uiteraard een fraai gezicht, maar de plant neem al wel snel veel ruimte in. Heb jij een wat kleinere tuin? Of wil je simpelweg geen plant die veel plek inneemt? Maar wil je wel dat jouw tuin het hele jaar groen blijft? Dan is een klimop voor jou een uitkomst. Klimplanten nemen nagenoeg geen ruimte in. Maar ze vormen wel een mooi groen bladerdek. Hierdoor heb jij toch groen in je tuin, behoud je jouw privacy en verlies je nauwelijks ruimte.

Maak jouw tuin compleet

Met een mooie groenblijvende haagplant of een groenblijvende klimplant is de basis voor een fraaie tuin gelegd. Maar met deze plantensoorten heb je enkel een mooie groene omheining gerealiseerd. Je tuin is hiermee eigenlijk nog niet compleet. Voorzie jouw borders bijvoorbeeld ook nog van mooie borderplanten. Weet je niet voor welke borderplanten je het beste kunt kiezen? Ga dan voor een kant-en-klaar borderpakket. Hiermee weet je zeker dat je de juiste plantencombinatie in handen hebt. Een rijkelijk gevulde border zorgt in combinatie met groenblijvende haag- of klimplanten voor een fijne groene oase. Met welke planten maak jij jouw tuin compleet?