Handige interieurontwerp tips voor in je slaapkamer

Ben je van plan om je slaapkamer een make-over te geven? Dan kun je op verschillende manieren bekijken welk interieurontwerp het beste bij jouw wensen past. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis, waar je tot rust komt, je energie opdoet en waar je aan je gezondheid werkt door voor een goede nachtrust te zorgen. Om lekker te kunnen slapen, kun je een bepaalde sfeer in de slaapkamer tot stand brengen. Hoe ontspannener je slaapkamer eruitziet, hoe beter jij je hier tot rust voelt komen en hoe dieper en langer je kunt slapen.

Materialen en kleurgebruik zijn erg belangrijk voor de sfeer die je creëert

Wanneer je met de blik van een interieurstylist naar de slaapkamer kijkt, kom je er al snel achter dat het interieurontwerp voor de slaapkamer vooral gericht is op rust en warmte. Dit kun je in je slaapkamer toepassen door voor lichte kleuren op de muren en de grond te kiezen. Kleuren die rust uitstralen zijn bijvoorbeeld wit, beige, pasteltinten of grijs. De materialen die je kunt uitkiezen voor een ontspannen sfeer in de slaapkamer zijn zijde, fleece, hout en wol.

Kom tot rust in een slaapkamer die opgeruimd en netjes is

Less is more als het op het interieurontwerp van je slaapkamer uitkomt. Een slaapkamer is dé plek in huis waar je tot rust komt, je jouw energie kunt opladen en waar je voor jezelf een goede en gezonde nachtrust creëert. Het interieurontwerp dat je in de slaapkamer creëert, dient daarom rust uit te stralen. Dit doe je onder andere door voor een minimalistisch interieur te kiezen. Neem je bed als uitgangspunt bij de inrichting van de slaapkamer. Verder kun je voor een brede kledingkast of inbouwkast kiezen. Zet twee nachtkastjes naast het bed en kijk vanuit daar wat je nog nodig hebt. Een zacht vloerkleed doet het altijd goed. En verder kun je kaarsen in de slaapkamer neerzetten en aansteken.

Op welke manier zorg je voor een ruimer effect in een krappe slaapkamer?

Het mooie aan het ontwerpen van je eigen slaapkamer, is dat je zelf de ruimte als de beste kent. Weet je precies of je slaapkamer ruim, krap of bijzondere vormen heeft? Dan kun je hier trucks voor inzetten om je slaapkamer ruimtelijker te laten lijken, dan hij is. Je kunt bijvoorbeeld voor de toevoeging van een grote spiegel kiezen. Een spiegel reflecteert de ruimte, waardoor je de ruimte in één keer twee keer zo groot kunt laten lijken. Je kunt binnen je interieurontwerp in de slaapkamer het beste kiezen voor kamerhoge spiegels die een netjes weggewerkte rand hebben. Door voor kamerhoge spiegels te kiezen, kun je het laten lijken alsof de kamer in de spiegel doorloopt.

Een andere manier om je interieur er in de slaapkamer groter uit te laten zien, is door voor kamerhoge gordijnen te kiezen. Deze zorgen ervoor dat je raam in de slaapkamer beter uitkomt in de ruimte. Dit geeft verder ook een luxe uitstraling aan je interieur.