Handige spullen om in huis te hebben voor bepaalde situaties

Handige spullen om in huis te hebben voor bepaalde situaties!

Heb jij dat ook wel eens dat je zeker dacht te weten dat je bepaalde spullen nog in huis had en dan op het moment dat je het nodig hebt, blijkt het op te zijn. Uiteraard kan je tegenwoordig in sommige gebieden bijna 24/7 in een winkel terecht, maar dat is ook niet altijd handig of mogelijk. Probeer daarom het volgende altijd aan te vullen voordat het te laat is.

1. EHBO-doos

Even niet opletten en je hebt een onplezierige snee in je vinger van dat keukenmes. Een pleistertje erop of is er wat meer nodig om het bloeden te stelpen? Het komt altijd op het verkeerde moment en als er dan ook geen goed gevulde EHBO-doos beschikbaar is, moet je met lapmiddelen werken. Het belangrijkste is toch dat jij je goed kan voelen, ook als je een ongelukje hebt gehad of een pijnstiller kan gebruiken.

2. Tape

Het is zoiets dat je op ieder moment nodig kan hebben. Misschien om een tijdelijke noodreparatie te verrichten of gewoon om een pakje of een enveloppe mee te sluiten. Ga je tape kopen, kijk dan eens naar het assortiment en neem de juiste tape voor de juiste klus. Tape kan je erg lang bewaren en een voorraad is derhalve nooit weg. Denk ook eens aan een goede dispenser, dat werkt veel efficiënter dan een schaar als het om tape gaat.

3. Lampen

Verlichting is heel belangrijk in je interieur. Nog maar een decennium geleden had vrijwel ieder huishouden een aantal gloeilampen in reserve voor een uitval. Dat gebeurde immers met enige regelmaat en al waren deze lampen niet echt goedkoop, zonder licht zitten was ook geen pretje. De moderne spaar- en ledlampen gaan zo lang mee dat het aanhouden van een voorraad niet meer nodig lijkt, totdat die duurzame lamp het ook opgeeft. Als je een leuke aanbieding ziet van lampen die jij thuis ook in gebruik hebt, is dat het juiste moment om een voorraadje aan te leggen. Het voorkomt ergernis op het moment dat een lamp het begeeft en je bespaart geld.

4. Batterijen

Voor batterijen geldt in principe hetzelfde als voor lampen. Vaak gaan ze behoorlijk lang mee in de meer energiezuinige apparaten die we gebruiken. Maar als bijvoorbeeld jouw muis het opgeeft op een onplezierig moment is het toch prettig als je meteen de batterij kan vervangen. Let er bij een voorraad batterijen altijd wel op dat deze kunnen gaan lekken. Een veilig plaatsje is dan beslist een goed idee.

5. Rijst

Misschien komt er onverwacht bezoek dat best wil blijven eten. Wellicht kom je thuis en wil je snel iets te eten klaarmaken dat eenvoudig is. Rijst is een ideaal voedingsmiddel om in voorraad te hebben. Je kan rijst op een droge en koele plaats echt jarenlang bewaren. En als het nodig is, maak je snel en eenvoudig met een paar ingrediënten een lekkere maaltijd.

6. Vuilniszakken

Is er een dag dat je deze niet gebruikt? Dan is het verstandig om te zorgen dat ze niet opraken. Een strak opgevouwen rol neemt weinig ruimte in en blijft goed.