Hoe gaat jouw tuin eruit zien

Hoe gaat jouw tuin eruit zien?

Heb je zin om jouw tuin ook eens flink aan te pakken. De tijd die de gemiddelde Nederlander in de tuin doorbrengt, neemt nog steeds toe. Dat heeft uiteraard te maken met de zomers die langer en droger lijken te worden, maar ook met voorzieningen zoals overkappingen en tuinhaarden. Als je meer tijd in de tuin bent, wil je ook graag dat die het hele jaar wat te bieden heeft qua aanblik. Dat is mogelijk door seizoensplanten te gebruiken. Zo kan je in de vroege lente genieten van de sneeuwklokjes en in de winter de sneeuwballen (Viburnum) zien bloeien. Een mooie grasmat gedurende het hele jaar hoort er ook bij. Wordt het geen tijd om kunstgras aan te leggen?

Kunstgras, de voordelen

Gras heeft het moeilijk in de huidige tijd, de zomers zijn te droog en de winters te zacht. Het valt dan niet mee om een mooi grasmat te realiseren. Omdat een gazon vaak het middelpunt is van je tuin is kunstgras aanleggen zeker een optie. Een aantal voordelen op een rijtje:

1. Eenvoudig aan te leggen

Kunstgras aanleggen is niet moeilijk en het kan op vrijwel elke ondergrond. Van belang is dat het gras op een egale bodem wordt gelegd die goed waterdoorlatend is. Hierdoor blijft de mat mooi strak liggen en wordt regen snel afgevoerd. Een mooie kunstgrasmat begint met de voorbereidingen.

2. Vrijwel geen onderhoud

Niet meer maaien om momenten dat het slecht uitkomt, eindelijk af van het randjes knippen en de bijbehorende rugklachten, geen gedoe meer met het afvoeren van het groenafval omdat de bak altijd te snel vol is. Tuinieren is leuk maar niet alle onderdelen daarvan. Kunstgras hoef je alleen maar af en toe te bezemen als er organisch materiaal op terecht komt. Een eenvoudig klusje dat weinig inspanning kost.

3. Fijn voor de kinderen en huisdieren

Als je kinderen en/of huisdieren hebt, ken je het verschijnsel: zodra de regenbui voorbij is, willen ze meteen de tuin weer in. Kunstgras voert het water snel af en dat voorkomt moddervlekken op de kleding en modderpoten bij enthousiaste huisdieren. Beslist een groot voordeel voor jou en de tuin is op die manier veel vaker beschikbaar. Beslist een manier van praktisch en gezellig wonen met kleine kindjes in huis.

4. Een goede investering

Kunstgras is bij aanschaf duurder dan gewoon gras. Maar dat verdien je snel terug door minder onderhoud. Een gazon van kunstgras blijft al gauw 10-15 jaar mooi en in die tijd bespaar je flink op tuingereedschap en uiteraard werkuren. Kunstgras is vaak ook een pluspunt bij een eventuele verhuizing en geeft de tuin meerwaarde.

5. Een groot assortiment

Inmiddels is er kunstgras voor vrijwel ieder gebruik. Aan een sportveld van kunstgras worden nu eenmaal meer eisen gesteld dan aan een puur decoratief gazon. Ook in de kleurstelling is van alles mogelijk vandaag de dag. Op die manier vind jij altijd de groentinten die bij jouw tuin passen. Ben jij meer avontuurlijk aangelegd dan kan je ook kiezen voor een andere kleur dan groen. Zeker in een kleurige tuin kan een afwijkende kleur voor bijzondere effecten zorgen.