Hoe je goedkoop je interieur kan upgraden

Hoe je goedkoop je interieur kan upgraden

Heb jij dat ook dat je soms even uitgekeken bent op je huidige interieur? Aanpassen ligt dan voor de hand, maar vaak ben je toch ook gehecht aan bepaalde meubelstukken. Daarbij is upgraden van je interieur vaak een dure grap. Maar het kan ook anders. Met een kleine investering kan je  een forse upgrade realiseren. Daarvoor is een beetje handigheid en genoeg creativiteit voor nodig. Het kan van groot tot in detail. Hieronder staan wat tips.

1. Fotobehang

Om het meteen maar groots aan te pakken, zou je kunnen overwegen om fotobehang te gebruiken. Met een beetje goede aanpak heb je zonder veel moeite een of meerdere wanden voorzien van een schitterende afbeelding of patroon. Inmiddels is de keuze enorm en vind je zonder twijfel voor iedere kamer in jouw huis goedkoop fotobehang. Het is alsof je interieur ineens compleet is geüpgraded, met een wand die er heel anders uitziet. Kijk hoe je met de juiste verlichting nog meer effect bereikt.

2. Lampenkapjes

Iedereen heeft wel een aantal lampen met een kap in het interieur. Door het licht van deze lampen krijg je sfeer in de kamer. Maar ook als het niet donker is, vallen deze onderdelen van je interieur altijd op. Daar kan je gebruik van maken door juist deze ornamenten een upgrade te geven. Daarbij kan je de kapjes zelf gaan verven. Hierbij is het van belang dat je even goed oplet van welk materiaal de kap is gemaakt. Maar je kan uiteraard ook op jacht gaan naar tweedehands lampenkappen in een kringloopwinkel. Wil je liever geen tweedehands dan zijn er ook diverse (web)shops waar je voordelig de leukste exemplaren kunt kopen. Zo upgrade jij je verlichting in een oogwenk!

3. Meubels

Stel je hebt een of meer wanden aangepakt met fotobehang of een nieuwe kleur. Dan zie je dat een bepaalde kleur meubels er beter bij zouden passen dan dat dit het geval is met je huidige meubels. Nieuwe meubels kopen? Het kan vaak ook opgelost worden met een paar busjes verf. Het is belangrijk om zoiets goed uit te zoeken voordat je eraan begint. Sommige stoffen en materialen lenen zich niet voor verven. Andere moet je precies op de juiste manier behandelen. Het is in ieder geval een avontuur.

4. Haal de natuur maar binnen

Op de afdeling kamerplanten van ieder tuincentrum vind je vaak een grote keuze aan goedkope en mooie kamerplanten. Ook grote exemplaren kan je vaak voor een aantrekkelijk prijsje op de kop tikken als ze plaats moeten maken voor de nieuwe lichting. In je interieur kan je wonderen doen met kamerplanten als je die op de juiste plek neerzet. Daarna komt het allermooiste. Met een beetje verzorging en dat is echt niet moeilijk als je gaat voor makkelijke planten, zorgen de groene kanjers zelf voor een regelmatige upgrade van jouw interieur door te groeien en eventueel te bloeien. Het enige wat je ze daarvoor hoeft te geven is water en licht. Tip: wist je dat er zelfs planten zijn die het goed doen in je badkamer mits daar ook een raam is?