Hoe kom je erachter welke bank bij jouw interieur past

Hoe kom je erachter welke bank bij jouw interieur past?

Een bank is een erg belangrijk onderdeel in je interieur. Denk er maar eens over na hoeveel tijd je daarop doorbrengt als je thuis bent. Bij een bank gaat het er dus in de eerste plaats om of deze comfortabel is. Als het met bankhangen en zitten allemaal klopt, kan je daarna aandacht besteden in hoeverre de bank in het interieur past. Hierbij kan je gebruikmaken van de volgende tips.

1. De grootte

De hoekbank is al gedurende lange tijd een favoriet model. Je kan ze in alle kleuren en materialen krijgen en ze zijn derhalve goed in te passen in ieder interieur. Hoekbanken zijn populair omdat ze voldoende ruimte bieden voor een gezin of wanneer er gasten komen. Hoekbanken zijn er ook in alle maten en dat is iets waar je zeker rekening mee moet houden. Een te grote of enigszins lompe bank past niet bij iedere inrichting. Maak voor je zelf een schets van de plaatsing van je meubels in de kamer. Dat hoeft niet perfect te zijn, maar wel op schaal. Op die manier krijg je een goede indruk van de correcte grootte van een bank.

2. Kleur

De kleur is wellicht het belangrijkste punt als het er om draait of een nieuwe bank een aanvulling is op je bestaande interieur. Niet alleen het overige meubilair of de vloerbedekking zijn hierbij van belang. Ook de muren en accessoires spelen daarin een grote rol. Wist je dat er inmiddels op internet ook diverse gratis programma’s zijn waarmee je kan beoordelen welke kleuren goed bij elkaar passen? Kies voor betrouwbare software indien je van een dergelijk programma gebruik maakt.

3. Materiaal

Ook bij materiaal kan je diverse keuzes maken die direct verband houden met je inrichting. Heb jij een industrieel interieur, dan ligt hout met leer voor de hand. Bij een romantische inrichting is een stoffen bekleding een betere optie. Het is echter ook altijd verstandig om te denken aan een aantal praktische zaken. Omvat jouw gezin (jonge) kinderen en enkele gezellige viervoeters, dan is de kans op vlekken een stuk groter. Kies dan liever voor materialen die je eenvoudig kan schoonmaken. Dan blijft de bank beslist veel langer mooi.

4. Stijl

Smaken verschillen nu eenmaal enorm. Het gaat er niet om wat anderen mooi vinden, maar wat jij wilt zien in je woonkamer. Vaak ontstaat er vanzelf een bepaalde stijl en die hoeft niet altijd volstrekt consequent te zijn of direct te duiden zijn. De een gaat voor een interieur waarbij alles bij elkaar lijkt te passen, de ander juist voor contrast. Kies voor de bank die jij vindt passen bij je interieur, dan zit je altijd goed.

5. Prijs

Een bank is een onmisbaar onderdeel in een Nederlandse woonkamer. Toch hoeft een kwalitatief goede bank geen vermogen te kosten. Zowel op het internet als in de toonzalen zijn er luxe zitbanken voor een aanvaardbare prijs te koop. Bepaal eerst je budget en ga dan op zoek naar de ware op het gebied van banken.