Hoe richt jij je slaapkamer in volgens de Scandinavische stijl?

Je hebt de Scandinavische woonstijl vast weleens voorbij zien komen. Deze interieurstijl is kenmerkend doordat het rust uitstraalt en er vaak gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Veel mensen kiezen voor deze stijl in hun woonkamer omdat het ook zeker iets gezelligs heeft. Wist je dat je Scandinavië ook naar je slaapkamer kunt halen? Er is niets fijner dan een rustige slaapkamer te maken waar jij je fijn voelt en waar de zondagse ontbijtjes op bed het beste tot hun recht komen. In deze blog lees je op welke manier je de Scandinavische interieurstijl tot in je eigen slaapkamer kunt brengen.

Voor welk materiaal en welke kleuren kun je het beste kiezen?

Zoals je eerder al kon lezen bestaat de Scandinavische woonstijl uit lichte kleuren en natuurlijke materialen. Door beide met elkaar te combineren ontstaat er een frisse en fijne uitstraling. Het mooie is dat je dit op een heel simpele manier kunt bereiken. Neem wit als de basiskleur voor alle muren en de plafonds. Op de vloer doet een lichte houtenvloer het erg goed. Daarna kun je het beste kiezen voor meubels van linnen, wol en hout. Om het wit wat meer kleur mee te geven, kun je pasteltinten gebruiken in de accessoires die je neerzet of ophangt. Denk hierbij aan babyblauw en zachtroze of lichtgeel.

Natuurlijk licht brengt je slaapkamer naar een hoger niveau

Wist jij dat zonlicht je slaapkamer groter kan laten lijken? Het is daarom belangrijk om licht doorlatende rolgordijnen of gordijnen in de Scandinavische slaapkamer te plaatsen. Scandinaviërs houden van zonlicht, omdat zij op sommige momenten in het jaar erg donkere dagen meemaken. Vandaar dat het bij deze woonstijl belangrijk is dat elke zonnestraal je huis binnen kan schijnen. Wil je toch een donkerdere slaapkamer hebben? Dan kun je voor een verduisterend rolgordijn kiezen om de zomer door te komen. Op die manier kun je toch een beetje uitslapen maar heb je overdag en ’s avonds laat toch die fijne zon die je slaapkamer in schijnt.

Nu we het toch over de zomer en de winter hebben, kun je de Scandinavische slaapkamer moeiteloos aan het jaargetij aanpassen. In de zomer slaap je onder dunne witte lakens, terwijl je in de winter voor een heerlijke wollen deken kunt kiezen.

Kies voor leuke Scandinavische accessoires

Scandinavië heeft een leuke trend en dat zijn wandkleden. In plaats van een schilderij kun je een prachtig geweven wandkleed aan de muur hangen die voor een speelse en grappige sfeer zorgt. Je hebt allerlei soorten wandkleden, van rond tot vierkant en van groot tot klein. Je kunt zelfs een paar kleine wandkleden met elkaar combineren. Verder doen kleine beeldjes of bijzondere lampjes op je nachtkastje het ook erg goed.

Planten mogen zeker ook niet in de Scandinavische slaapkamer ontbreken. Koop wat leuke keramieken potten en stop hier wat kleine maar fijne plantjes in. De planten helpen je ook nog eens om het zuurstofgehalte in de slaapkamer op peil te houden. Planten in de slaapkamer zijn daarom gezond voor je en kunnen bovendien je nachtrust verbeteren.