Hoe zorg je ervoor dat je tuin een natuurlijke sfeer krijgt?

Net zoals voor je woning, kun je voor de tuin uit verschillende stijlen kiezen. De meest bekende stijlen zijn bijvoorbeeld de bohemian tuin, urban chique en de natuurlijke tuin. Hoe leuk is het als je in de maanden met lekker weer vaker van je tuin gebruik kunt maken? Wanneer je aandacht en tijd in de tuin steekt, kun je er een verlengde woonkamer van maken. Geniet van een heerlijke BBQ, lees een boek of laat de kids lekker spelen in de tuin. In deze blog lees je hoe jij je tuin volgens de natuurlijke stijl kunt inrichten en wat daar allemaal bij komt kijken.

Kies voor veel groene tinten planten

Om een natuurlijke stijl in je tuin te creëren, is het belangrijk dat je de natuur er voldoende in terug laat komen. Kies een aantal planten uit die je mooi vindt en zorg dat je een mooie mix maakt, zodat je planten hebt die in de herfst en winter ook groen blijven. Op die manier ziet je tuin er gedurende alle seizoenen telkens mooi en groen uit. Verder zou je voor een aantal mooie bomen kunnen kiezen en voor struiken met groene bladeren. Verder is het leuk om de tuin meerdere lagen te geven, zodat er meer diepte in de tuin komt en de tuin groter lijkt. Een groene schutting houdt in dat je een klimop over de schutting laat groeien, dit ziet er ook erg mooi uit.

Richt de tuin in met meubelen van natuurlijke materialen

Nadat de basis van je natuurlijke tuin geregeld is en je weet welke planten en bloemen je waar wil plaatsen, kun je tuinmeubelen uit gaan kiezen. Zorg ervoor dat je vooral voor meubelen kiest die bij de natuurlijke sfeer passen die je in de tuin wil creëren. Je zou bijvoorbeeld voor houten meubelen kunnen kiezen. Verder doen stoelen van bamboe, rotan of teak het ook erg goed in deze tuinstijl. Het leuke is dat je de zithoek kunt aankleden met leuke accessoires zoals kussens, lampionnen, kaarsen en nog veel meer. De kleuren die goed bij de natuurlijke tuin passen zijn, wit, grijs, terra en beigetinten.

Wil je een looppad of een verhard terras maken, kies dan vooral voor natuursteen, grind of schelpen. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke sfeer in de tuin behouden blijft.

Pak de schilderkwast erbij

Heb je een stenen of betonnen muur in je tuin staan? Dan kun je deze versieren of schilderen tot de muur inblend met de natuurlijke stijl in je tuin. Kies voor wit of beigetinten, zodat de zon goed tegen de muur kan weerkaatsen, waardoor de groene planten en prachtige bloemen in je tuin nog beter tot hun recht komen. Daarnaast laten lichte kleuren op de muren, je tuin er ook veel groter uitzien. Heb je een schutting? Dan zou je bijvoorbeeld witte beits kunnen kopen om de schutting een lichtere tint te geven. Wanneer je meerdere lagen aanbrengt, zit de verf de komende jaren goed.