Hoe zorg je voor een moderne maar gezellige woonkamer?

Ben je gek op de moderne interieurstijl maar mis je soms toch nog een beetje de gezelligheid? Dan zijn er meerdere manieren om meer gezelligheid in je interieur te verwerken, zonder dat je afbreuk doet aan de moderne woonstijl. Natuurlijk kun je een paar designer meubelstukken toevoegen, maar dit mag ook met minder statige spullen worden afgewisseld. In deze blog lees je hoe jij ervoor kunt zorgen dat je woonkamer er modern en gelikt uit komt te zien, terwijl je ook de warmte en gezelligheid in huis behoudt.

Voor welke kleuren en materialen kun je het beste kiezen?

Een moderne woonkamer is basic, maar chique. Leren meubels, kunststof, staal en natuursteen doen het altijd goed. De basiskleuren van de moderne woonstijl zijn zwart en wit, maar je kunt zelf een bepaalde kleur of een natuurlijk element aan het geheel toevoegen om het meer naar je persoonlijke smaak in te richten.

Hoe zorg je ervoor dat je modern maar gezellig woont?

Wanneer je voor de moderne woonstijl kiest, zijn er een aantal richtlijnen die je kunnen helpen om de moderne interieurstijl in je woonkamer door te voeren. Ten eerste is het belangrijk dat je de woonkamer ruimtelijk inricht, zodat je er een open gevoel bij krijgt. Stel je meubels als het waren ten toon alsof je een kunstgalerie bent binnengelopen. Prop je woonkamer niet te vol en pak hier en daar elementen van de minimalistische woonstijl mee. Less is more en de kwaliteit van je meubels mag gevierd worden.

Heb je kinderen in huis rondlopen? Zorg er dan voor dat je over voldoende opbergruimte voor al dat speelgoed zorgt. De gezelligheid komt naar voren op het moment dat je de kids laat spelen, je een heerlijke kop thee zet en je met een dekentje op de bank naar het spel van je kids kunt kijken. Geen kids? Dan zorgen kaarsen en andere warme of natuurlijke elementen voor meer gezelligheid in huis.

Breng gezelligheid in huis door op details in te zetten

Woondecoratie en kleinere accessoires doen het erg goed in je interieur. Wist je dat je de puntjes pas echt goed op de i kunt zetten als je de details van de woonkamer in goede banen leidt? Kies bijvoorbeeld voor designer meubels of een pronkstuk in het midden van de woonkamer die geheel binnen de moderne woonstijl past, maar durf daarnaast een beetje van de luxe en strakke stijl af te wijken.

Durf zo nu en dan organische vormen en natuurlijke elementen aan je woonkamer toe te voegen. Dit zorgt direct al voor meer gezelligheid en warmte in huis. Ook doen kaarsen en een plaid het erg goed om van je huis een beter thuis te maken. Natuurlijk wil jij dat je moderne woonkamer er vooral strak en net uitziet, maar wanneer je kunt terugzien dat er met plezier gewoond en geleefd wordt, geeft dat je woning direct meer karakter.