Met deze tips ruim jij jouw huis binnen 30 minuten op

Met deze tips ruim jij jouw huis binnen 30 minuten op

Erger jij je aan de tijd die je kwijt bent wanneer jij jouw huis opruimt? Een opgeruimd huis voelt voor iedereen beter. Je hebt meer rust in je hoofd en lijf wanneer je in een schoon en net huis woont. Natuurlijk houden sommige mensen van iets meer chaos. Een huis is een plek waar geleefd wordt, dus het hoeft ook niet té netjes te ogen. Dat kan er vaak juist voor zorgen dat het huis klinisch en kil aanvoelt. Het zou in ieder geval fijn zijn om je huis sneller opgeruimd te hebben dan tot nu toe het geval is. In deze blog lees je alles over hoe jij jouw huis binnen 3o minuten opruimt.

Hoe zorg jij voor minder rommel?

Kijk jij weleens geïrriteerd rond in huis doordat je overal wat rommel ziet liggen? Soms zou je wensen dat de rommel uit zichzelf verdwijnt. Helaas gaat jouw huis er niet opgeruimder uitzien wanneer je er alleen maar naar blijft kijken. Soms kan het zo zijn dat rommel in huis je een onprettig gevoel bezorgd. Je hikt tegen het opruimen aan en stelt het telkens uit.  Het is tijd om jouw handen uit de mouwen te steken en efficiënt te beginnen met opruimen. Wat nou als je effectief en snel van de rommel af kan zijn? Dan is 30 minuten van jouw tijd nuttig besteedt.

Minder rommel in huis bereik je door de kleine beetjes rommel sneller op te ruimen. Zie je dat zich ergens een hoopje met post, papieren, spulletjes of andere dingen begint te vormen? Dan kan je er maar beter voor zorgen dat het kleine beetje rommel wat er al ligt, zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Uit onderzoek is gebleken dat op plekken waar het rommeliger is, het ook snel veel rommeliger zal worden. Rommel trekt dus rommel aan. Doorbreek dit en de rommel zal sneller weg zijn.

Tips voor een schoon en fris huis

Voordat je jouw huis binnen 30 minuten schoonmaakt, is het belangrijk dat je het huis lekker laat luchten. Zet alle ramen open en begin aan de 30 minuten schoonmaak. Het beste is om eerst met de vuilniszak door het huis te lopen. Alles wat weg kan, kun je dan in één keer weggooien. Daarna kan je alle losse spullen die overblijven op hun eigen plek terugleggen. Denk maar eens aan een rondslingerende afstandsbediening of een paar sokken die toch echt in je kledingkast thuishoren.  Hierna kan je de grote volle oppervlakten aanpakken. Zorg dat de tafels en de grond in huis zo leeg mogelijk zijn. Hierna kan je ervoor kiezen om leuke kaarsen of een bloemetje in huis neer te zetten. Hierdoor oogt het meteen gezelliger en opgeruimder.