Je eigen stukje wellness in huis

Je eigen stukje wellness in huis

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om het spa-gevoel in huis te halen. Dit kan bijvoorbeeld door een bubbelbad of jacuzzi te laten plaatsen, maar ook de populariteit van de sauna is enorm gegroeid. Dat is niet voor niks, want een bezoekje aan de sauna is niet alleen bijzonder prettig; het is ook nog eens erg gezond. Reden genoeg dus om ons hier eens in te verdiepen. In deze blogpost vertellen we je over de gezondheidsvoordelen en we lichten de verschillende soorten sauna’s uit. Ook zo enthousiast? Lees dan gauw verder!

De gezondheidsvoordelen van de sauna

In de inleiding van deze blog gaven we het al aan: veel mensen brengen een bezoekje aan de sauna omdat ze het zo heerlijk vinden, maar wist je dat het ook positieve effecten heeft op je gezondheid? In de sauna is de temperatuur zo hoog dat je ervan gaat transpireren. Door de transpiratie verlaten afvalstoffen en bacteriën je lichaam en zo wordt je lichaam dus eigenlijk gezuiverd. De warmte zorgt er daarnaast voor dat je spieren ontspannen en dat je tot rust komt. Als je last hebt van stress of spierpijn is een bezoekje aan de sauna dus een verstandig idee. Als je er regelmatig voor kiest om naar de sauna te gaan, is er nog een aantal bijkomende voordelen. Zo werk je aan een betere weerstand tegen temperatuurswisselingen waardoor je bijvoorbeeld minder snel verkouden wordt, raken je aderen in een betere conditie en verbetert het de bloedsomloop. 

Verschillende soorten sauna’s

Overtuigd geraakt van de verschillende gezondheidsvoordelen en denk je erover na om zelf een infraroodsauna in huis te nemen? Als je van plan bent om een sauna te kopen heb je de keuze uit veel verschillende soorten modellen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikelijke soorten sauna’s.

Finse sauna

De Finse sauna is eigenlijk de sauna zoals we deze traditioneel gezien kennen. De Finse sauna wordt gekenmerkt door de hoge temperatuur die doorgaans rond de 90 graden Celsius zit, maar indien gewenst kan oplopen tot boven de 100 graden! 

Infraroodsauna

De infraroodsauna is bezig aan een flinke opmars. Steeds vaker kiezen mensen die op zoek zijn naar een sauna voor dit model. Dit is onder andere omdat de temperatuur in de infraroodsauna vaak als iets prettiger wordt beschouwd. De temperatuur in infraroodsauna’s ligt namelijk rond de 60 tot 65 graden en dat is aanzienlijk lager dan in bijvoorbeeld een traditionele, Finse sauna. 

Kruidensauna

Naast de Finse sauna en de infraroodsauna wordt ook de kruidensauna populairder. Dit type is vooral geschikt als je op zoek bent naar mentale ontspanning. Qua temperatuur is deze sauna vergelijkbaar met de infraroodsauna. Door het opbranden van reinigende kruiden als munt en rozemarijn kom je heerlijk tot rust.

Wil je meer weten over bijvoorbeeld de Finse sauna, infraroodsauna’s of ben je zo enthousiast dat je zelf een sauna in huis wilt halen? Neem dan eens een kijkje op de website van een expert, zoals Fonteynspas.com of Infraroodsaunas.com.