Kom heerlijk tot rust in je eigen natuurlijke badkamer

Houd jij er ook zo van om je eens in de zoveel tijd te laten verwennen bij een goede spa? Wat nou als je de wellness ervaring vanuit de spa naar je eigen badkamer kunt brengen? Dat is toch super! Een natuurlijk badkamer helpt je om een plek in huis te creëren waar jij volledig tot rust kunt komen. Dit heeft positieve invloeden op je lichaam en geest. In deze blog lees je meer over enkele manieren waarop je je badkamer kunt omtoveren tot een heerlijke én duurzame spa ruimte.

Welke kenmerken heeft een natuurlijk badkamer?

Het woord natuur verklapt al veel over hoe een natuurlijke badkamer vormgegeven kan worden. Kies in ieder geval voor mooie natuurstenen op de grond en op de muur. Hout doet het zeker ook erg goed wanneer je een natuurlijke sfeer in je badkamer wil maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mooie lichte houten kastjes of een houten vlonder op de douchevloer neerleggen. Het mooie aan natuursteen of hout is dat je er het reliëf in kunt voelen. Dat brengt je direct dichterbij de natuur.

Daarnaast mag de natuurlijke badkamer ook over aardig wat groen beschikken. Er zijn verschillende planten die de vochtigheid in de badkamer goed aankunnen. Zet een grote plantenbak neer en vul deze met cactussen of andere mooie planten die je ook in de jungle terug zou kunnen vinden. Wist je dat planten direct de lucht die je inademt voor je reinigen? Het zuurstofgehalte in je badkamer krijgt dus meteen een boost.

Het juiste licht zorgt voor de beste sfeer

Wanneer je aan een natuurlijke badkamer denkt, denk je vast aan kaarslicht of ander rustgevend licht. Het is erg aan te raden om zacht licht en waar mogelijk, natuurlijk licht in de badkamer te gebruiken. Heb je een raampje? Super, dan valt de zon en het daglicht goed bij je badkamer naar binnen. Heb je geen ramen in de badkamer? Dan kun je voor elke vorm van sfeerlicht kiezen. Daarmee voelt het even alsof je een andere wereld instapt en je ultiem kunt gaan ontspannen. Daarnaast doen geurkaarsen het al helemaal goed in de natuurlijke badkamer, omdat je daar zowel sfeerlicht als een lekkere natuurlijke geur mee creëert. Je kunt er ook voor kiezen om geurstokjes in de badkamer te plaatsen.

Zorg voor een duurzame manier van douchen

Wanneer je een natuurlijke sfeer in je badkamer wil creëren, is het goed om erbij stil te staan hoe je iets voor de natuur terug kunt doen. Als je doucht of de wc doorspoelt verbruik je water. Om waterverspilling tegen te gaan kun je voor een duurzame regendouche en toiletpot kiezen. Er zijn bedrijven die duurzame regendouches ontwikkelen waarmee je dankzij een ingebouwd recycle systeem tot wel 80% minder water gebruikt dan bij een andere regendouche. Het waterbesparende toilet zorgt ervoor dat je niet meer water kunt gebruiken dan voor de spoeling nodig is. Op die manier ga je waterverspilling tegen en geniet je toch elke dag van schoon en verfrissend water.