Hoe zorg je ervoor dat jouw leren bank er mooi uit blijft zien

Hoe zorg je ervoor dat jouw leren bank er mooi uit blijft zien?

Ben jij de trotse eigenaar van een leren bank? Dan wil je vast ook dat de bank er zo lang mogelijk piekfijn uit blijft zien. Leer, of leder is al jarenlang een prachtig natuurproduct wat erg populair is binnen het interieur. Doordat je allerlei mooie meubels van leer kunt maken en uitkiezen, is het materiaal erg veelzijdig in te zetten. Je komt een leren bank zowel in een modern als klassiek interieur tegen en ook bij de bohemien stijl voor in huis denk je direct aan een bank van leer. In deze blog lees je hoe jij jouw leren bank kunt onderhouden.

Volg de instructies van de fabrikant

Niet elke leren bank is van hetzelfde materiaal gemaakt. Er bestaan zelfs allerlei verschillende leersoorten die ook een andere verzorging vereisen. De fabrikant werkt vaak al jaren met de leersoort die je bij hen koopt. Hierdoor weten zij precies wat wel en niet aan te raden is met betrekking tot het onderhoud van de leren bank. Je kunt bij de aanschaf van de bank om advies vragen. Volg altijd de instructies van de fabrikant op het moment dat je de leren bank wil onderhouden. Vaak worden er bepaalde technieken aangeraden waardoor je jouw leren bank in topkwaliteit houdt.

Plan onderhoud aan de bank in

Een leren bank heeft op zich weinig onderhoud nodig. Als het goed is maak je eens per week jouw huis op orde. Het is een goed idee om dan een droge stofdoek over jouw bank heen te halen. Dit zorgt ervoor dat het meeste stof of vuil verwijderd wordt. Het grote onderhoud aan jouw prachtige leren bank hoef je maar één of twee keer per jaar uit te voeren. Het makkelijkste is om hier een wekker of agenda punt voor aan te maken, zodat je het niet vergeet.

Tijdens het grotere onderhoud is het de bedoeling dat je een speciaal product voor leder gebruikt. Hiermee kun je de bank insmeren of onderspuiten. Het product zorgt ervoor dat het leer op jouw bank soepel en mooi blijft. Het is in ieder geval af te raden om chemische schoonmaakmiddelen op de bank te gebruiken. Dit schaadt meer dan dat de bank er profijt aan heeft.

Voorkom schade en zet de bank op de juiste plaats neer

Wist je dat sommige plekken in huis meehelpen om het leer op de bank mooi te houden? Wanneer je de leren bank op de juiste plaats neerzet, kun je er zomaar voor een langere tijd van hebben. Zet de leren bank bijvoorbeeld niet direct in de zon, zoek een plek met voldoende schaduw. Daarnaast kun je de bank beter niet in de buurt van de verwarming of een airco plaatsen.