Met deze stijltips geef jij je woonaccessoires een verrassend effect in je interieur

Ben je op zoek naar een aantal interessante en passende woonaccessoires om je interieur helemaal af te maken? Dan kun je uit veel verschillende soorten woonaccessoires kiezen. Het leuke is, dat je ze ook op verschillende manieren in je interieur kunt terug laten komen. Woonaccessoires zijn een must als je van je woning een persoonlijke, gezellige en sfeervolle plek wil maken. Op deze pagina lees je meer over het kiezen van de juiste kleuren voor je woonaccessoires, op welke manier je ze het beste kunt groeperen voor meer balans in huis én wat de meerwaarde van een aantal eyecatchers in je interieur is.

Hoe gaaf is het om een kleurenpalet te maken voor je woonaccessoires?

Weet je al in welke interieurstijl je woonaccessoires dienen te passen? Dan kun je hierna gerichter naar de juiste accessoires op zoek gaan, door eerst een kleurenpalet te maken. Wanneer je al weet welke kleuren je graag in je interieur wil laten terugkomen, is het makkelijker om in de winkels de juiste woonaccessoires te vinden. Door voor bepaalde kleurencombinaties te kiezen, kun je voor een betere balans in je interieur zorgen. Je interieur straalt dan eenheid uit, waardoor alle losse onderdelen beter bij elkaar passen. Je kunt het beste voor je favoriete kleur gaan en hier een aantal neutrale tinten zoals wit, zwart of beige aan toevoegen.

Op die manier kun je een felle kleur prima combineren met rustigere kleuren in je interieur, waardoor je een betere balans behoudt.

Groepeer een aantal woonaccessoires, zodat je makkelijker voor balans in je interieur kunt zorgen

Zorg ervoor dat je niet te enthousiast wordt en je overal losse woonaccessoires neerzet. Het is beter om een aantal leuke en bij elkaar passende woonaccessoires te groeperen op de grond, je tv-meubel, de eettafel of een dressoir. Hierdoor word je aandacht direct naar de woonaccessoires getrokken, maar dan op een positieve manier. Het leuke is dat je de woonaccessoires niet op kleur of type hoeft te groeperen. Je kunt gerust een aantal vazen, kaarsen, kandelaars of beeldjes bij elkaar zetten. Het groeperen werkt zelfs nog beter als je voor oneven aantallen woonaccessoires bij elkaar kiest. Groepeer dus alleen in sets van 3 of 5 woonaccessoires.

Onder woonaccessoires vallen bijvoorbeeld ook kussens op je bank of stoel, bijzettafels en andere extra’s die je interieur een boost weten te geven.

Kies een aantal eyecatchers uit, die je interieur helemaal afmaken

Wanneer je bedenkt dat je een aantal eyecatchers in de vorm van woonaccessoires in je interieur terug wil laten komen, ben je goed bezig. Hoewel het belangrijk is om eenheid en balans uit te stralen met je interieur, is het erg leuk om een eyecatcher als verrassend effect terug te laten komen. Een goede eyecatcher is bijvoorbeeld een prachtig schilderij, een grote bijzondere vaas of een aantal leuke en in hoogte verschillende planten. Plaats je eyecatcher centraal in je woning of stel de eyecatcher tentoon op een bijzettafel of dressoir. Hier zal het door jou gekozen object zeker opvallen.