Met deze tips stel jij je eigen tijdloze keuken samen

Wanneer je een huur- of koopwoning intrekt, is de kans groot dat er al een keuken aanwezig is. Vind je deze niet mooi? Dan kun je ervoor kiezen om de keuken te verbouwen. Heb je de kans om je eigen huis te bouwen of mag je kiezen hoe de keuken eruit komt te zien? Dan is het een goed idee om over een tijdloze keuken na te denken. Dit komt omdat de keuken vaak jaren mee dient te gaan en je de keuken niet om de 2 of 5 jaar van top tot teen gaat veranderen. In deze blog lees je tips terug waarmee jij je eigen tijdloze keuken samenstelt.

Welke functie heeft je keuken?

Wanneer je een nieuwe keuken uitkiest, is het belangrijk om te bedenken waar je de keuken de komende jaren voor gaat gebruiken. Ben je bijvoorbeeld nog jong en kook je niet vaak? Dan kan hier binnen een paar jaar verandering in komen, dus maak je keuken nooit te basic. Zorg dat je een aantal mogelijkheden kiest, waar je later nog extra’s aan toe kunt voegen. De basis dient duidelijk te zijn, maar moet ook bij je toekomstige plannen passen. Wil je een woonkeuken, waar je de kids hun huiswerk laat maken, je zelf een boek leest, je uren in de keuken staat om een diner voor vrienden klaar te maken? Of wil je een simpele en snelle keuken?

Wanneer je een koopwoning hebt is het belangrijk om een beetje rekening te houden met de mogelijke verkoop van je huis. Kies daarom voor een prachtige maar doorsnee keuken, die iedereen mooi zou vinden. Wanneer je een hele heftige keuken kiest met de vreemdste kleuren, kan dit je verkoopproces tegenwerken.

Voor welke materialen kies je?

De tijdloze keuken bestaat uit bepaalde kleuren en materialen. Denk hierbij aan witte keukens, een prachtig natuurstenen keukenblad en handige keukenkasten waar je voldoende spullen in kwijt kunt. Kies voor materialen waar je over 10 jaar nog blij mee bent. Weet jij zeker dat je een witte, zwarte of grijze keuken wil? Dan zijn dit prima keuzes voor de tijdloze keuken. Probeer plotselinge trends te vermijden, aangezien een groene of blauwe keuken al snel kan gaan vervelen. Een tijdloze keuken is gemaakt van duurzame materialen, zodat de keuken er lang zo goed als nieuw uit blijft zien.

Laat er een aantal trends in terugkomen

Hoewel een tijdloze keuken vooral over de basis gaat, kun je natuurlijk wel voor een aantal trendy elementen kiezen. Zorg dan vooral dat je voor trends kiest die je na een aantal jaar makkelijk kunt veranderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren op de muren, zodat je die kleuren na een aantal jaar makkelijk kunt veranderen. Verf, keukenaccessoires en keukenapparatuur kun je het snelste vervangen. Dus zorg dat je op die gebieden vooral de trends volgt en niet de trends voor moeilijk vervangbare dingen zoals tegels of het keukenblad. Keukentextiel is ook makkelijk te vervangen, dus op dat soort dingetjes kun jij je helemaal uitleven.