Met dit soort meubels kun jij je woning een karakteristieke sfeer geven

Op televisie zie je in alle woonprogramma’s bijna dezelfde woonwensen voorbijkomen. Het lijkt wel of iedereen tegelijk op zoek is naar een karakteristiek jaren ’30 woning met veel karakter en sfeer. Sfeer en karakter in je woning kun je altijd teweegbrengen, als je maar weet wat je aan het doen bent. Hoe gaaf is het om juist een ultramoderne woning van buiten te hebben, die er vanbinnen karakteristieker uitziet dan drie jaren ’30 woningen bij elkaar? Met je interieur kun je spelen en testen tot je de juiste balans hebt gevonden. In deze blog lees je op welke manier je karakter in je huis kunt aanbrengen.

Kies voor gemak, uitstraling, gezelligheid en je eigen stijl

Wil je meer karakter in je interieur brengen? Denk dan vooral na wat jij onder karakter in je huis verstaat. Sommige mensen vinden dat oude klassieke meubels of balken in het plafond voor karakter zorgen. Anderen vinden juist dat je zelf een deel van je karakter en persoonlijkheid in het huis dient te steken, om meer karakter te creëren. Wanneer je zelf rustig bent, past het beter bij het karakter van je woning om de rust in huis te bewaren. Kies dan juist niet voor te veel tierelantijntjes. Ben je juist heel druk en vrolijk, laat dit dan in je interieur terugkomen. Karakter creëer en ervaar je zelf als je in het huis woont.

Maak er dus iets van wat je zelf mooi vindt en probeer je karakter via de woning op anderen over te brengen als ze bij je op visite komen.

Zorg dat je het middelpunt van de ruimte vindt en plaats zitplekken bij de ramen

Wanneer je meer karakter aan je woning wil toevoegen, is het belangrijk om niet het fysieke middelpunt van de woning op te zoeken, maar om één item tot het middelpunt van de kamer te benoemen. Je kunt bijvoorbeeld voor een bijzondere salontafel, tv-meubel of bijzettafel kiezen. In de slaapkamer kan een bijzonder bed het middelpunt zijn. Ga zo maar door. Als je voor elke afzonderlijke kamer een middelpunt hebt gevonden, is het tijd om de rest van het interieur hierop aan te passen. In de keuken kan een gaaf marmeren kookeiland je middelpunt zijn, waar je vervolgens gouden fruitschalen op neerzet. Het belangrijkste is dat jij het mooi vindt.

Investeer in meubels die je geweldig vindt en creëer balans

Wil je een aantal meubels kopen die de basis van je interieur vertegenwoordigen? Dan is het een goed idee om te overwegen om juist in die meubels meer geld te steken. Als je voor prachtig design of juist een mooi uniek meubelstuk kiest, wat duurder is dan je in eerste instantie wilde, zorg je meteen voor meer karakter in huis. De prijs voor karakter in je woning creëren moet niet het belangrijkste zijn. De kwaliteit van duurdere meubels is vaak veel beter en doet minder goedkoop ogen.

Wanneer je juist een aantal dure meubels koopt en neerzet, geeft dit je woning direct een hele andere sfeer. Kies voor een eyecatchy bank, waarna je de rest van je interieur daarop laat aansluiten.