Praktisch en gezellig wonen met kleine kindjes in huis

Heb jij kleine kinderen en wil je jouw interieur praktisch maar toch erg gezellig inrichten? Dan kun je daar vast wel wat leuke inspiratie en tips voor gebruiken. Het is te verwachten dat je huis er met kleine kinderen soms slordig uitziet. Er is niets zo leuk dan een speelhoek in de woonkamer voor de kids te maken. Wanneer jij je huis praktisch inricht, kan de rommel die er de ene minuut ligt, binnen 10 minuten alweer opgeruimd zijn. Het gaat erom dat jij je huis slim en vooral heel gezellig inricht, zodat zowel jij als de kleintjes zich er veilig en thuis voelen. In deze blog lees je alles over praktisch en gezellig wonen met kleine kinderen.

Praktisch is zeer zeker het toverwoord

Wanneer je kleintjes in huis hebt rondkruipen of rennen, wil jij natuurlijk dat ze altijd veilig zijn. Kies daarom voor meubels en een interieur waarin geleefd mag worden en wat zeker ook tegen een stootje of een beetje viezigheid kan. Praktisch wonen hoeft helemaal niet saai te zijn. Wist je dat je met een praktisch interieurontwerp ook veel minder tijd aan het opruimen en poetsen van je huis kwijt bent? Kies bijvoorbeeld voor een gelakte salontafel, hier krijg je niet snel beschadigingen of kringen op. En die stoffen bank kan maar beter plaats maken voor een stevige leren bank, waar bijna geen vlekken in te krijgen zijn.

Zorg voor eigen kasten, dozen en kisten

Natuurlijk ligt je huis vol speelgoed als er kleintjes bij je wonen. Zorg er in ieder geval voor dat je over voldoende opbergruimte beschikt, zodat je de spullen van de kinderen iedere avond een eigen plekje kunt geven. Een dichte doos, kist of kast is niet alleen een hele goede opbergplek, doordat je het speelgoed ook echt niet kunt zien, ziet het er veel opgeruimder en rustiger uit. Daarnaast is het superleuk om van het opruimen een spelletje met de kinderen te maken. Wie het eerste al het speelgoed heeft opgeruimd, krijgt een dikke kus of een lekker snoepje. Moet je eens kijken hoe snel dat dan gaat!

Sluit lichte kleuren juist niet uit

Wanneer je met jonge kinderen woont, denk je al snel dat lichte kleuren in huis snel vies worden. Niets lijkt minder waar te zijn. Het gebruik van lichte tinten in huis zorgt ervoor dat je huis er fris en groter uitziet. Lichte kleuren op de muren, vloer of zelfs lichte meubels zorgen voor een gezellige en open sfeer in huis. Wat dacht je van een lichtgroene keuken? Dit zorgt er zelfs voor dat het huis er voor de kids nog sprookjesachtiger uit gaat zien. Wanneer je voor meubels in lichte kleuren kiest, gaat het niet om de kleur maar om het materiaal waarvan de meubels zijn gemaakt. Kies voor makkelijk afneembare en schoon te maken materialen, zodat je toch van lichte kleuren in huis kunt genieten samen met die kleine boefjes van je.