Tips voor het inrichten van leuke hoekjes in huis

Worden je ogen vaak naar lege en saaie plekjes in huis getrokken en wil je hier nu iets aan doen? Dan is het wel zo handig om wat tips te krijgen over wat voor woonaccessoires geschikt zijn voor die lege hoekjes in huis. Denk bijvoorbeeld aan een mooi schilderij, beeld of een foto. Wanneer je voor persoonlijke woonaccessoires kiest, weet je zeker dat je de plank niet mis kunt slaan. In deze blog lees je hoe je van een saaie hoek in huis een geweldig en persoonlijk kunstwerk maakt.

Verzamel alles wat je mooi vindt en sorteer de accessoires op kleur

Heb jij best wat persoonlijke spullen en woonaccessoires in huis liggen? Zorg er dan voor dat je al deze spullen en accessoires verzameld en op tafel neerzet. Dit kunnen boeken, kaarsen, beelden, fotolijstjes, schilderijen en allerlei andere spullen zijn. Kijk nu of je bepaalde tinten en kleuren terug ziet komen die erg goed bij elkaar passen. Sorteer je spullen en accessoires dus op kleur.

Wanneer je de kleuren die goed bij elkaar passen, bij elkaar hebt gelegd, is het de bedoeling dat je de spullen met verschillende groottes en hoogten bij elkaar voegt. Het combineren van verschillende formaten zorgt namelijk voor een speels effect. Wanneer je bepaalde voorwerpen meer aandacht wil geven dan de andere, kun je ervoor kiezen om ze op een ondergrondje of een paar rustig gekleurde boeken neer te stallen. Dan wordt je oog eerder naar je pronkstukken getrokken. Hierdoor krijgen deze voorwerpen een speciale plek in je interieur.

Tijd om de hoeken in huis op te vullen

Kies als eerste de grootste woonaccessoires die je hebt verzameld en kies daar een mooie plek voor uit. Denk aan de salontafel, op het dressoir of in de keuken en zelfs op je nachtkastje. Vanaf het moment dat de grootste woonaccessoires een plek hebben gekregen, kun je de ruimtes opvullen met de kleinere woonaccessoires en persoonlijke spullen die erbij passen.

Doordat je in het begin de kleuren op elkaar hebt afgestemd, zal je uiteindelijk tot een gezellig en speels geheel komen. Daarnaast zijn je persoonlijke spullen en de losse woonaccessoires nu een mooie mix van stijl en herinneringen geworden. Dat is iets waar je zeker een glimlach van op je gezicht zal krijgen.

Planten doen het altijd goed

Heb je al jouw favoriete woonaccessoires nu een eigen plek gegeven? Dan is er vast nog ruimte over voor een mooie plant hier en daar. Wanneer je de natuur letterlijk en figuurlijk naar binnen haalt, breng jij die hoekjes in je huis direct meer tot leven. Daarnaast zorgen voldoende planten in huis ervoor dat je schone lucht blijft inademen. Planten kunnen de lucht in je huis namelijk zuiveren, dus ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Weet jij al welke planten perfect bij je woning passen? Aarzel dan niet om ze samen met de woonaccessoires in de hoeken van je huis te stijlen.