Tips voor jouw tuininrichting

Tips voor jouw tuininrichting!

Lekker ontspannen in je eigen tuin en gezelligheid creëren met wat bijzondere ideeën, wat dacht je daar van. Hieronder staan wat bijzondere tips om jouw tuininrichting aan te passen.

1. Overkapping

Het zal je beslist niet zijn ontgaan als je af en toe ook eens andere tuinen bekijkt: overkapping is trending. Dat is ook niet zo vreemd omdat je daarmee gewoon meer tuinuren kan maken. Je kan het zo chique maken als je zelf wilt maar ook kiezen voor een simpel dak boven je hoofd voor tijden als het regent. Kies altijd wel voor een optie die ook meerwaarde heeft voor je woning. Op die manier verdient een overkapping zich ook nog eens terug bij een eventuele verhuizing.

2. Tuinhaarden

De keuze is enorm waar het terrasheaters betreft. Je kan kiezen welke brandstof in jouw tuin het beste uitkomt en welke capaciteit er nodig is om jouw terras aangenaam te houden als de buitentemperatuur omlaag gaat. Een terrasheater is er echter zeker ook voor de gezelligheid. Niet alleen de warmte, maar ook het spel van de vlammen geeft iedere tuin wat extra. Als je een tuinhaard gaat aanschaffen, informeer jezelf dan vooraf goed over de opties.

3. De schutting aanpakken

We zijn een volkje dat graag schuttingen bouwt en dat schept duidelijkheid wat betreft de grenzen van een tuin en geeft privacy. Een kale schutting kan passen in de stijl van jouw tuin, maar in het algemeen mag het wel wat gezelliger. Denk dan eens aan beplanting door een paar mooie klimplanten. Maar het kan ook met kleur of ornamenten werken. Er zijn vandaag de dag steeds meer accessoires die je kan gebruiken om een schutting op te leuken en die ook bestand zijn tegen het klimaat.

4. Een buitendouche

In mediterrane streken is een buitendouche in de tuin heel gewoon. Het is uiteraard ook heerlijk om je even snel te kunnen verfrissen op een warme dag. Ook in onze tuinen kom je ze inmiddels met enige regelmaat tegen en dat zal te maken hebben met het feit dat de temperaturen hier ook flink kunnen oplopen. Voor een buitendouche in de tuin kan je gemak ook best combineren met design. Kies ook altijd voor materialen die mooi blijven met weinig onderhoud.

5. Water in de tuin

Wellicht zou jij best een mooie vijver in de tuin willen hebben, maar ontbreekt de ruimte. Ook is iedere tuin niet geschikt voor een fontein. Toch is het eenvoudig om ook jouw tuin te voorzien van waterelementen. Een schaal met wat waterplanten die strategisch wordt opgesteld, geeft al direct meer sfeer in de tuin. Je kunt met diverse items experimenteren die momenteel in een kast of op zolder liggen. Vogels zullen je dankbaar zijn op hete dagen, als je er ook voor zorgt dat katten geen toegang hebben tot deze vogelbaden.

6. Het hele jaar kleur

Er zijn planten voor ieder seizoen. Maak je tuin ook in de herfst en winter gezellig door er kleur in aan te brengen. Voor de winter zijn er niet alleen groenblijvende struiken, maar ook bloeiers of planten die dan bessen dragen. Dat helpt insecten en vogels ook nog eens een handje. Zorg er in de zomer voor dat je tuin niet te droog wordt.