Een aantal tips om jouw voorraadkast netjes te houden

Een aantal tips om jouw voorraadkast netjes te houden

Vaak is de voorraadkast in huis de meest chaotische en rommelige plek. Veel mensen ergeren zich aan hoe hun voorraadkast erbij staat. Het opruimen van de kast is veel werk en vaak houdt iets je tegen voordat je ermee wil beginnen. Het irritantste is dat je weet dat je een bepaalde boodschap al in huis hebt, maar je dit door de chaos in de voorraadkast niet kunt vinden. Het is zonde om alles dan alsnog dubbel te kopen. Het is tijd om jouw voorraadkast overzichtelijker te maken en hem meteen veel makkelijker in te delen. In deze blog lees je hoe je jouw voorraadkast netjes houdt.

Gebruik van die leuke glazen potten

Je hebt ze misschien weleens voorbij zien komen. De glazen opbergpotten met inhoud zijn steeds populairder. Wanneer je ervoor kiest om jouw voorraadkast opnieuw in te delen, is het belangrijk dat je meer overzicht creëert. Om meer eenheid in de voorraadkast aan te brengen kun je voor glazen of plastic opbergpotten en bakjes kiezen. Zorg dan meteen dat deze opbergpotten dezelfde afmetingen hebben, dan ziet dat er minder rommelig uit. Verder is het handig om zulke potten en bakjes op elkaar te kunnen stapelen. Op die manier maak je volledig gebruik van de ruimte die je in de voorraadkast hebt.

Als je boodschappen hebt gedaan kun je de inhoud van de verpakking in de potten en bakjes in de voorraadkast leeggieten. Jouw voorraadkast blijft hierdoor veel opgeruimder en ook nog eens een stuk overzichtelijker. Het is een kleine moeite, waar je 100% profijt van zult hebben.

Houd jouw voorraad bij

Als je de producten in de potten en bakjes bewaard, is het wel zo handig om erop te schrijven wat er precies inzit. Daarnaast kun je ervoor kiezen om er een stickertje met de houdbaarheidsdatum op te plakken. Zo weet je zeker dat je niets eet wat niet meer goed is. Wanneer je ermee begint, is het uiteindelijk een kleine moeite om dit vol te houden. Wanneer je eenmaal overal de namen op hebt geplakt, kun je die potten keer op keer voor hetzelfde product blijven gebruiken. Als het goed is voer je deze taak dus één keer goed uit en kan je er daarna zonder moeite mee door blijven gaan.

Hoe beter je de opgeruimde voorraadkast bijhoudt, des te minder moeite het opruimen ervan je in de toekomst kost. Zet bijvoorbeeld eens in de maand in de agenda dat je de voorraadkast weer even ordent. Als je de voorraadkast bijhoudt, komt hij niet meer overvol te staan en hoef je minder producten weg te gooien. Uiteindelijk zorgt overzicht ervoor dat jij veel meer met jouw voorraadkast kunt. Zet bijvoorbeeld dezelfde soort producten bij elkaar.