Voor welk thema in de tuin kies jij?

Ben je eraan toe om je tuin eens flink onder handen te nemen en wil je een prachtige tuin creëren, waar je het hele jaar door van kunt genieten? Dan is het een leuk idee om je tuin een make over te geven. Een droomtuin bestaat uit onderdelen die je zelf uitkiest en waar jij enorm van kunt genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zen tuin met bonsai bomen en watervalletjes? In deze blog lees je uit welke tuinstijlen je kunt kiezen, hoe je erachter komt welke beplanting bij je past en op welke manier jij je eigen tuin kunt ontwerpen.

Uit welke verschillende tuinstijlen kun je kiezen?

Wil je iets nieuws met je tuin doen, maar weet je nog niet goed voor welke type tuin je kiest? Dan is er goed nieuws, want tegenwoordig kun je net als uit verschillende interieurstijlen ook uit verschillende stijlen voor je tuin kiezen. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen een droomtuin op maat te maken is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onderhoudsarme tuin als je toch groen en natuur in je tuin wil, maar je weinig tijd kwijt wil zijn aan tuinieren? Verder kun je als je kleine kinderen hebt voor een kindvriendelijke tuin kiezen, waar je een aantal leuke speeltoestellen in kwijt kunt.

Verder doen moderne strakke tuinen het goed, kun je voor een weelderige tuin kiezen als je zelf wil tuinieren of een tuin met moestuin kiezen als jij je eigen groente en fruit wil gaan telen. Zoals je al ziet kun je uit veel verschillende mogelijkheden kiezen.

Welke tuinplanten passen er het beste in jouw tuin?

Kies vooral voor de aanleg van een tuin die past bij de plek waar je woont. Woon je bij het strand of het bos? Dan vind je daar vaak bepaalde beplanting terug die lokaal is en perfect bij de grond waarop je woont past. Je zal snel merken dat deze lokale beplanting helemaal tot z’n recht komt in jouw tuin. De kans op een bloeiende en gezonde tuin is dan ook veel groter dan wanneer je beplanting plaatst die niet goed tegen de bodem in je tuin kan.

Kies ervoor om je eigen tuin te ontwerpen

Wil je graag een combinatie maken van verschillende tuinstijlen of kom je erachter dat je zelf een duidelijk beeld voor ogen hebt over hoe jouw tuin eruit moet komen te zien? Dan kun je het beste kiezen voor de mogelijkheid om je eigen tuin te ontwerpen. Hoe leuk is het om zelf bezig te zijn met het ontwerp van je tuin? Op die manier kun je alle elementen die je er graag in wil hebben, meteen in je tekening verwerken. Heb je een duidelijke voorkeur voor de indeling van je tuin, maar weet je niet zo goed waar je kunt beginnen? Dan zou jij je eigen tuinidee ook bij een professionele hovenier of tuinarchitect kunnen pitchen.

Wanneer je samenwerkt met een professional ben je ervan verzekert dat al jouw wensen en dromen voor in je tuin gerealiseerd gaan worden. Je hoeft je ideeën alleen maar te delen en de professional zorgt ervoor dat jouw droomtuin werkelijkheid wordt. Voor je het we