Waar dien je op te letten bij het inrichten van de babykamer?

Ben je in blijde verwachting en is de komst van je kleintje al sneller dan je denkt? Dan is het belangrijk om de babykamer van tevoren al aan kant te hebben. Dit scheelt je veel stress en zorgt ervoor dat je direct met je baby naar huis kunt, om van een gezellige en veilige babykamer te genieten. In deze blog lees je welke kleuren of thema’s leuk zijn voor de babykamer. Verder lees je welke babykamer meubelen absoluut niet mogen ontbreken en kom je erachter op welke manier je de veiligheid van de babykamer kunt verbeteren.

Voor welk thema of welke kleuren kies je in de babykamer?

Wil jij je kindje een bepaalde naam geven, waar je een thema voor in de babykamer aan zou kunnen koppelen? Dan is het erg leuk en creatief om dat te doen. Weet je nog niet zo goed voor welk kleurenpalet je in de babykamer wil kiezen? Dan kun je de basis van het kamertje het beste zo neutraal mogelijk houden. Wanneer je de muren een lichte kleur geeft, oogt de babykamer ook nog eens veel ruimer. Als je als basiskleuren wit, crème of beige neemt, kun je altijd via een muursticker of de meubels wat meer kleur aan de kamer toevoegen.

Welke babykamer meubels mogen absoluut niet ontbreken?

Wanneer je de babykamer gaat inrichten, zijn het babybed (wiegje of ledikantje), de commode en een kledingkast voor je kindje het belangrijkste. Daarnaast zou je een fijne grote stoel in de babykamer kunnen plaatsen. Hier kun je in plaatsnemen als je de baby gaat voeden, wanneer je een verhaaltje voorleest of als je heerlijk met je baby wil kroelen. Verder mogen een thermometer, gordijnen, opbergboxen en een nachtlampje ook zeker niet ontbreken.

Hoe zorg je voor een veilige babykamer?

Wanneer jij je kleintje op de wereld verwelkomt, wil je natuurlijk wel dat hij of zij veilig in de babykamer kan vertoeven. Om de veiligheid van je kindje te kunnen waarborgen, is het belangrijk dat je alleen goedgekeurde babymeubelen aanschaft. Je kunt online opzoeken of het merk dat jij aanschaft, aan alle veiligheidseisen voldoet. Verder is het belangrijk dat de temperatuur in de babykamer aangenaam is. Probeer de babykamer ook zo goed mogelijk te ventileren. De temperaturen tussen de 16 en 18 graden zijn het beste voor je baby. Verder kun je het babybed het beste in een schaduwrijke hoek van de kamer zetten.

Verder kun je losse voorwerpen van de grond maar beter verwijderen, stel dat jij je kindje in je handen hebt en hierover struikelt. Dat is natuurlijk het laatste wat je zou willen. Daarnaast is het belangrijk dat je baby niet bij losse snoeren of stopcontacten kan komen. Zorg er ook voor dat er geen los speelgoed in het bedje van je baby ligt als je geen toezicht kunt houden. Dan kan je baby dit ook niet per ongeluk op zijn/haar gezichtje leggen of iets in het mondje stoppen.