Wat is de beste indeling voor een ruime woonkamer?

Heb je een grote woonkamer en weet je niet zo goed hoe je de ruimte kunt vullen? Soms kan het zijn dat je niet te weinig, maar te veel ruimte in de woonkamer hebt. Voorkom in ieder geval dat je alles volzet met meubels en woondecoraties. Een ruime woonkamer met een aantal grote meubelstukken oogt namelijk een stuk rustiger en mooier dan een drukke en volle woonkamer. In deze blog lees je op welke manier je een ruime woonkamer het beste kunt indelen voor een prachtig resultaat. Je komt erachter wat vloerkleden voor de open ruimte kunnen betekenen en je krijgt tips waarmee je een luchtig interieur creëert, dat eenheid uitstraalt.

Kies voor grote meubels in een grote woonkamer

Te kleine meubels in een grote ruimte zien er al snel verloren uit. Dit is een look die je wil voorkomen als je een prachtige ruime woonkamer hebt. Je kunt in dit geval beter voor een aantal grote en robuuste meubels kiezen. Zet bijvoorbeeld een mega hoekbank neer, waar jij, je partner en gezin of vrienden en familie allemaal tegelijk op kunnen zitten. Verder zou je een grote eettafel met 6 tot 8 eetkamerstoelen kunnen neerzetten.

Kom maar op met die vloerkleden

Wist je dat grote vloerkleden in een grote ruimte kunnen helpen om losse eilandjes te creëren? Het ziet er erg gaaf uit om een groot vloerkleed onder de bank of je fauteuils neer te leggen. Op die manier zie je direct wat de zithoek in de woonkamer is. Het mooiste is om de voorpoten van de bank of de stoelen op het vloerkleed te plaatsen. Op die manier houd je genoeg vloerkleed over waarmee je de overige ruimte kunt vullen. Wanneer je het vloerkleed op deze manier neerlegt, ontstaat er één geheel en ziet de hele zithoek er in één klap gezelliger en zachter uit.

Wil je een vloerkleed onder de eettafel plaatsen? Dan is het belangrijk dat alle stoelen en de tafel met de poten op het vloerkleed staan, anders kan het rommelig ogen.

Houd het luchtig en zorg voor eenheid in je interieur

Een luchtig interieur oogt ruim, of je nu een kleine of woonkamer binnenstapt, dat maakt écht niet uit! Wanneer je ervoor zorgt dat er door de meubels in de woonkamer heen gekeken kan worden, zorg je voor een open sfeer. Dit is erg bevorderlijk, zeker als je de grootte van de ruimte wenst te benadrukken. Een luchtig interieur helpt je om je snel op je plek te voelen. Optische ruimte voelt voor jou aan als fysieke ruimte, dat is simpelweg hoe onze hersenen werken. Daarnaast biedt een luchtig interieur je woonkamer een opgeruimde en moderne uitstraling.

Een tweede must in een ruime woonkamer is zorgen voor eenheid in je interieur. In een grote ruimte kan het zijn dat bepaalde meubels dreigen te verdrinken. Dit kun je tegengaan door meerdere meubels in verschillende uitvoeringen, maar van hetzelfde materiaal te kopen. Koop bijvoorbeeld een grote hoekbank, maar ook twee losse stoelen in dezelfde stijl. Dit ziet er dan direct als één grote zithoek uit! Laat ook bepaalde kleuren of patronen vaker terugkomen, om meer eenheid en rust in huis te creëren.