Welke woonaccessoires passen het beste bij een warme winter?

In de winter hebben wij de neiging om kleine aanpassingen aan het interieur te doen, zodat je woning klaar is voor een donkere periode met meer kou. In de winter is het aantal uur dat je van daglicht kunt genieten flink omlaag geschoten. Vandaar dat warm licht en kaarsjes een must zijn in je interieur. Hoe gezellig ziet jouw woning eruit met wat kerstverlichting? Dit zorgt bijna voor een magische sfeer. Steek de kaarsjes aan, pak je dekentje er op de bank bij en kijk samen een leuke serie, film of lees een goed boek. Zet een bak koffie, thee of chocolademelk en jouw winterse middag of avond is compleet.

Welke materialen passen het best in een winters interieur?

Wil je meer gezelligheid en sfeer in je woning creëren gedurende de winter periode? Dan kun je voor een aantal materialen kiezen, die je woning er warm, gezellig en comfortabel uit laten zien. Allereerst doen schapenvellen op de vloer of op een houten stoel het erg goed. Deze kleden voelen warm aan je voeten en hebben een hoog aaibaarheidsgehalte. Verder past rotan helemaal binnen een winters interieur. De warme bruine tinten van het riet zien er gezellig uit. Je kunt rotan woonaccessoires in allerlei maten en kleuren kopen. Wat dacht je van een rotan opbergmand, kinderstoel, bijzettafel of klein bankje in de gang?

Andere materialen die goed in een winters interieur passen zijn leer, hout, wol en andere zachte materialen die ook warmte afgeven.

Hoe kun jij je wintervoorraad tentoonstellen in de keuken?

Bij de winter hoort ook lekker eten en genieten van je familie en vrienden. Vandaar dat de keuken ook een kleine make over mag krijgen als de winter eraan komt. Heb je geen zin om telkens de kou in te moeten om boodschappen te doen? Dan kun je best een kleine voorraad aanschaffen en in glazen potten stoppen. Maak leuke etiketjes op de glazen potten om te weten wat je waar hebt gestopt. Spullen met een lange houdbaarheidsdatum staan heel leuk in de glazen potten op je aanrecht of in de keukenkastjes.

Met deze woonaccessoires haal je meer warmte in huis

Er is niets gezelliger dan het aansteken van een aantal kaarsen in huis. Hoe meer kaarsjes, des te gezelliger het eruit komt te zien. Tegenwoordig kun je allerlei vormen kaarsen komen, die ook nog eens een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aantal glitter of kronkel kaarsen in de kandelaars? Wil je een leuk winters stukje op tafel tentoonstellen? Dan kun je hier grote ronde kaarsen aan toevoegen. Er bestaan zelfs kaarsen die het geluid van een openhaard nabootsen. Het geknetter van haardvuur kun je dan zelfs zonder echte openhaard in huis ervaren. Verder doen waxinelichtjes in leuke potjes, glazen of andere kunstzinnige voorwerpen het ook erg goed in een winters interieur.

Andere woonaccessoires die warmte met zich meebrengen zijn kussens, dekens en warme en dikke vloerkleden. Op die manier voel jij je helemaal comfortabel en hoef je tijdens de koudste periode van het jaar geen kou te lijden.