Dit is waar een goede werkplek aan moet voldoen

Zorgen voor een stijlvolle én effectieve thuiswerkplek? Zo doe je dat

In korte tijd is het thuiswerken ontzettend populair geworden; hoewel we ondertussen weer ‘gewoon’ op kantoor kunnen werken, zien we toch dat veel mensen nog (groten)deels thuis blijven werken. Heb je door alle drukte op je werk nog niet écht nagedacht over een goede inrichting van je thuiskantoor? Of ben je ondertussen toe aan een leukere, stijlvollere en bovenal betere inrichting? Officetopper vertelt je waarmee je rekening kunt houden – en geeft je tips hoe jij zorgt voor een effectief thuiskantoor dat tegelijkertijd ook stijlvol is.

De risico’s van een slechte inrichting

Hoewel thuiswerken ontzettend fijn werkt als je een stapel werkzaamheden weg wilt werken, liggen er ook een aantal risico’s op de loer – zeker als jouw thuiswerkplek niet op een juiste manier is ingericht. Zit je te lang achter elkaar achter een te hoog of te laag bureau? Of is je bureaustoel niet op de juiste manier afgesteld? Dan loop je al gauw het risico op vervelende nek-, rug- en schouderklachten. En dit is niet alleen van invloed op je lichaam: ook zorgt dit ervoor dat je je vermoeider voelt, minder motivatie hebt en je productiviteit achteruit holt. Kortom: dat wil je voorkomen. Met de juiste items op jouw werkplek kun je dit echter al eenvoudig voorkomen.

Verhoog je productiviteit én energie

De basis van jouw werkplek is vanzelfsprekend een bureau, met daarbij een bureaustoel. Om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier zit, is het van belang dat deze kantoormeubelen instelbaar zijn. Wil je écht goed doen? Kies dan voor de zit-sta bureaus van Officetopper. Met deze speciale bureaus wissel je eenvoudig af tussen zittend en staand werken – en dat verkleint het risico’s op nek- en rugklachten aanzienlijk, terwijl het je productiviteit en energie juist fiks verhoogt. En deze bureaus zijn niet alleen effectief; ze dragen ook bij aan de uitstraling van jouw kantoor. Je kiest namelijk zelf de kleurcombinatie van het metalen onderstel en het houten blad. Zo pas je ‘m helemaal aan aan jouw wensen én thuiswerkruimte.

Opgeruimd en overzichtelijk

Natuurlijk wil je er in jouw thuiskantoor ook voor zorgen dat de boel een beetje opgeruimd is én blijft. Een rommelig kantoor zorgt namelijk voor minder concentratie en daardoor ook weer minder energie. Daarnaast doet het natuurlijk ook afbreuk aan je stijlvolle inrichting. Een kantoorkast is de perfecte oplossing. Schrikt zo’n ‘saaie’ kantoorkast je al gauw af? Dat is zeker niet nodig! Tegenwoordig vind je namelijk ook de meer trendy, houten kantoorkasten in de kantoormeubilair-wereld. Deze kasten pas je perfect aan op jouw bureau, zodat je een rustige, stijlvolle uitstraling in jouw thuiskantoor creëert.

Een goed ingerichte werkplek

Het is ook belangrijk dat je je fijn voelt op je werkplek. Kies dus voor de juiste accessoires, voldoende daglicht (en goede verlichting in de donkere maanden!) en een aantal planten. Overdrijf natuurlijk niet; te veel accessoires en een kamer bomvol planten leiden al snel af, terwijl een paar juist zorgen voor een huiselijkere sfeer en een fijn gevoel. En dat maakt weer dat jij met volle energie en concentratie je (thuis)werkdag doorkomt.