Wat zijn de leukste accessoires voor jouw kantoor aan huis

3 tips voor een persoonlijke werkplek

Op kantoor voelt het soms alsof je in een compleet andere wereld bent. Iedereen is gefocust op werk: veel gesprekken gaan hier ook over. Toch vinden veel mensen het fijn om enige koppeling terug naar huis te hebben. Ze willen hun persoonlijkheid terugvinden op hun werkplek, maar slagen hier niet helemaal in. Geldt dit ook voor jou, dan is deze blog perfect, aangezien we je hier drie tips geven die jouw werkplek écht jouw werkplek maken!

1. Foto’s

Het is de meest simpele oplossing, maar toch één die we nog lang niet altijd toegepast zien worden. Een foto kan veel verschillende dingen bevatten. Zo kiezen veel mensen voor een foto van hun partner, hun kinderen of andere familie. Hierdoor heb je altijd een fijne terugkoppeling naar je thuissituatie, wat veel mensen fijn vinden. Toch kan je ook hele andere foto’s op je bureau plaatsen. Hierbij kun je denken aan je laatste vakantie, een mooie foto die je hebt gemaakt op je weg naar werk of iets anders. Foto’s zijn geweldige gespreksstarters, vooral wanneer jij er iets over te melden hebt.

2. Kleurgebruik

De kans dat jij op kantoor je bureau en bureaustoel zelf mag kiezen is niet groot, maar hoe je je bureau inricht is volledig aan jou. Een goede manier om hier met persoonlijkheid te spelen is door je kleurgebruik. Vooral als jij echt een lievelingskleur hebt raden we aan deze te verwerken, maar ook door deze kleur te mixen met andere mooie kleuren die passen, laat je al iets van je persoonlijkheid zien. Je werkplek wordt ook gelijk een stuk inspirerender, doordat je niet telkens tegen dezelfde zwart-witte tafel zit te kijken.

3. Planten

Het klinkt misschien raar: planten toevoegen aan je bureau om persoonlijkheid uit te stralen. Toch werkt het erg goed. Doordat je met een plant kiest voor een levend element op je bureau, voeg je gelijk sfeer toe. Dit helpt om je werkplek uitnodigender te maken, wat op zijn beurt weer zorgt voor meer persoonlijkheid. Je collega’s zullen sneller bij je langskomen voor een praatje, waardoor jij vanzelf kan laten zien wie je écht bent.

Hulp nodig?

Wil jij het perfecte bureau voor je werkplek vinden en deze precies volgens jouw wens inrichten, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij raden eens in contact te komen met Kato Kantoorinrichting: jouw specialist op dit gebied.