5 tips om je slaapkamer in te richten

Je slaapkamer inrichten kan een leuke klus zijn. Het vergt veel creativiteit, maar je moet ook bepaalde keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die je gaat gebruiken en de meubels die je er wilt plaatsen. Waar moet je op letten bij het inrichten van je slaapkamer? Hier volgen 5 tips om je slaapkamer in te richten.

5 tips om je slaapkamer in te richten

Wil jij binnenkort je slaapkamer (opnieuw) inrichten? Het bed vormt het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer en het is dan ook goed om daarvoor ruimschoots inspiratie op te doen, bijvoorbeeld op Bx.eu. Hieronder volgen een aantal tips.

1. Neem eerst de maten op

Bij het inrichten van de slaapkamer gaat het er natuurlijk om dat je de beschikbare ruimte optimaal benut. Het is dan ook verstandig om van tevoren de maten op te nemen en alvast eens te kijken hoe de meubels uit zouden komen in de ruimte. Dat kan bijvoorbeeld met afplaktape of vellen papier. Zo kun je van tevoren al een indruk krijgen hoeveel ruimte het meubel uiteindelijk zal innemen.

2. Besteed extra aandacht aan het bed

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer, maar dat is niet de enige reden waarom je extra aandacht eraan zou moeten besteden. Een goed bed vormt ook de basis voor een goede nachtrust. Vandaag de dag kiezen veel mensen voor een boxspring, omdat het comfort hierbij optimaal is en er veel keuzemogelijkheden zijn. Er zijn zelfs boxsprings met extra opbergruimte. Kijk bijvoorbeeld maar eens op Boxspring Xpert.

3. Kies de stijl van je voorkeur

Er zijn waarschijnlijk nog nooit zoveel interieurstijlen geweest als vandaag de dag. Ga jij voor Scandinavisch of industrieel, voor klassiek of modern, voor strak of landelijk? Kies een stijl waar jouw voorkeur naar uitgaat en waar jij blij van wordt. Wil je er helemaal je eigen draai aan geven, dan kun je ook diverse stijlen met elkaar combineren in je interieurontwerp.

4. Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren zorgen voor ruimtelijkheid en doen je slaapkamer optisch groter lijken. Bovendien zijn dit ook vaak rustgevende kleuren, waardoor je gemakkelijk in slaap kunt vallen. Blauw is een ideale kleur voor de slaapkamer, omdat deze kleur ontspant en ervoor zorgt dat je tot rust komt. Zo is de basis om te slapen alvast goed.

5. Creëer meer sfeer met de juiste verlichting

Misschien denk je in de slaapkamer wel als laatste aan de verlichting. In de meeste slaapkamers is het licht niet zo vaak aan als het licht in bijvoorbeeld de woonkamer. Toch is de verlichting in je slaapkamer erg belangrijk. Misschien ben jij wel iemand die vaak leest in bed en dan kies je voor een functioneel bedlampje dat daarbij past. Maar er zijn ook nog andere soorten verlichting voor de slaapkamer, zoals een plafondlamp, een nachtlampje of een sfeerlamp. Door in de juiste hoeken een mooi lichteffect te creëren, wordt jouw slaapkamer nog gezelliger.