Dit zijn de vetste kunstplanten voor mensen met minder groene vingers

Wil je jouw huis een beetje opleuken met mooie planten en bloemen, maar lukt het je niet om ze lang mooi te houden of heb je gewoon weinig tijd? Dan kun je ervoor kiezen om kunstplanten te kopen. Dit soort planten hebben geen tijd, energie en geld van je nodig nadat je ze hebt gekocht en je ze een leuk plekje hebt gegeven. Hoe gaaf is het om op die manier toch meer groen en natuur bij je naar binnen te halen? De planten hoef je tijdens vakanties ook niet bij familie onder te brengen voor hun wekelijkse dosis water. Op deze pagina lees je meer informatie over kunstplanten.

Hoe worden de kunstplanten eigenlijk gemaakt?

Kunstplanten zijn tegenwoordig bijna niet meer van echte planten te onderscheiden. Het heeft een aantal jaar geduurd, maar je kunt eindelijk kunstplanten in huis neerzetten tegen een vriendelijke prijs. De materialen waarvan de nepplanten gemaakt worden, worden steeds zorgvuldiger uitgekozen, waardoor de plant er niet alleen echt uit komt te zien, maar ook bijna echt aanvoelt. Realisme is een belangrijke factor geworden bij het ontwerp van nepplanten. De meeste kunstplanten zijn gemaakt van kunstzijde en kunststof. Het mooie aan het gebruik van kunstzijde is, dat dit voortkomt van de cellulose uit houtpulp van bamboe of eucalyptus hout. Hierdoor is het alsnog een natuurlijk materiaal.

Welke voordelen zitten eraan nepplanten in huis?

De belangrijkste drijfveer om voor kunstplanten in huis te kiezen is dat dit soort planten onderhoudsvrij zijn en altijd mooi blijven. Aangezien het niet om echte planten gaat, kunnen de nepplanten nooit doodgaan. Het gaat hier dus ook nog eens om een duurzame aankoop. Je kunt jarenlang van de kunstplanten en bloemen in je woning blijven genieten. Daarnaast hoef je ze geen water of nieuwe aarde te geven en zeker niet te verpotten. Zoals je hiervoor kon lezen, zijn de kunstplanten van nu ook bijna niet van echte planten te onderscheiden. Hierdoor kun je ze zonder schaamte in je woning plaatsen.

Een ander voordeel aan kunstplanten is dat ze vaak niet duur zijn en je ze bijna bij elke interieurwinkel kunt kopen. Sommige online winkels hebben ze ook volop in hun collectie staan. Voor een paar tientjes heb je een prachtige kunstplant of bloem in huis staan, die jarenlang de show kan blijven stelen.

Waarom zijn kunstplanten beter voor je gezondheid?

Heb je een bepaalde allergie voor planten of bloemen en weerhoudt deze allergie je ervan om je woning gezellig en groen te maken? Dan zijn kunstplanten en bloemen dé oplossing voor jou! Dit soort planten zijn namelijk hyperallergeen. Dit houdt in dat kunstplanten geen allergische reactie bij je kunnen uitlokken. Daarnaast zijn ze ook niet gevaarlijk voor dieren. Sommige planten zijn namelijk giftig voor huisdieren, dus daar moet je zeker rekening mee houden als je wel een keer een echte plant in je woning neerzet. Doordat kunstplanten en bloemen geen allergische reacties uitlokken, vind je ze vaak terug in kantoren, in ziekenhuizen en op scholen.