Met deze tips maak jij je tuin helemaal klaar voor de lente

Het is lente, dit betekent dat er beter weer op komst is en de natuur weer heerlijk groen wordt en in bloei komt te staan. De lente is een mooie periode in het jaar, waar veel mensen jaarlijks weer naar uitkijken. Dit komt vooral doordat de lente vrolijkheid bij mensen teweegbrengt. Wist je dat je jouw tuin in de lente wat extra liefde en aandacht kunt geven, om er de hele lente en zomer zonder zorgen van te kunnen genieten? Op deze pagina lees je wat je kunt doen om je tuin klaar te maken voor de lente, wanneer je het beste kunt snoeien en hoe je jouw terras of tuintegels er weer fris en schoon bij kunt laten liggen.

Zorg ervoor dat je tuin helemaal klaar is voor de lente en de zomer

In de vroege lente kun je de tuin extra voeding geven door te gaan bemesten. In de winter heeft de tuin de kou overleeft, maar in de lente is er voldoende voeding nodig, zodat de planten en bloemen weer tot bloei kunnen komen. Je bemest altijd de grond in de tuin, nooit de specifieke planten, bloemen of bomen. Verder is het in de lente tijd om onkruid te verwijderen. Dit ruimt je tuin goed op en zorgt ervoor dat je planten, bomen en bloemen meer ruimte krijgen om te bloeien.

Snoeien is dé klus om in het voorjaar te doen

In de lente kun je beginnen met het snoeien van planten en bomen in de tuin. Wanneer je in de gaten houdt welke momenten de beste snoeimomenten zijn voor je tuin, kun je ervoor zorgen dat je tuin in de rest van dit seizoen bijna onderhoudsvrij is. Als je in de lente goed snoeit, kun je in de lente en zomer van de mooiste begroeiing in de tuin blijven genieten. Iedere plant of boom heeft een andere snoeitijd en tactiek. Zorg er dus voor dat je hiervan op de hoogte bent. Dit kun je van tevoren online opzoeken, voordat je aan je snoei avontuur begint. Maak één keer een snoeiplan voor je tuin en hergebruik dit plan daarna ieder jaar weer voor extra snoeigemak.

Kies ervoor om de groene aanslag van je tuintegels te verwijderen

Wanneer de lente aanbreekt, ga je eindelijk weer meer tijd in je tuin doorbrengen. Misschien nodig je binnenkort wel wat vrienden en familie uit om een lekkere lunch of een gezellige BBQ bij jou in de tuin te organiseren. Dan wil je natuurlijk wel dat je tuin er netjes, schoon en gezellig bij ligt. In de lente is het daarom een goed idee om alle tuintegels goed schoon te maken. Heb je groene aanslag op de tegels? Dan kun je er groene Biotex overheen doen. Schoonmaakazijn werkt ook erg goed op de tegels, maar ook op je tuinmeubelen om van die lelijke groene aanslag af te komen.

Verder kun je ervoor kiezen om de hogedrukspuit uit de opslag te halen. Hiermee kun je alle tegels en voegen perfect schoon krijgen. Hierna kun je maandenlang van het eindresultaat genieten.