Tips voor het inrichten van je huis met huisdieren

Tips voor het inrichten van je huis met huisdieren!

Heb jij huisdieren en wil je jouw huis opnieuw inrichten? Lees dan gauw verder. Het inrichten van je huis kan een grote opgave zijn als je huisdieren hebt. Huisdieren zijn nou niet bepaald voorzichtig en maken zich meestal ook graag vies, om vervolgens languit op de bank te gaan liggen. Gelukkig zijn er een heleboel dingen waar je rekening mee kunt houden voor het inrichten van een huisdierproof huis! Maartje van Alles4dieren.nl geeft je hieronder graag tips!

Ga voor wasbare meubels

Als huisdierbaasje is het belangrijk om voor wasbare en afneembare meubels te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een bank met een afneembare hoes die je kunt wassen. Dit is ideaal voor als je huisdier graag op de bank ligt en de bank af en toe vies maakt. Het enige wat je hoeft te doen is de hoes van de bank halen en in de wasmachine te stoppen. Bij het uitzoeken van een vloerkleed is het ook goed om te kijken of je deze makkelijk kunt wassen. Soms kan dit lastig zijn bij grote en dikke vloerkleden, dus dit is zeker belangrijk om in de gaten te houden. Probeer voor de rest vooral makkelijk afneembare meubels te kiezen, zodat je ze snel schoon kunt maken. Zo vorm je eenvoudig een huisdierproof interieur!

Kies geschikte kleuren

Het is ook belangrijk om de kleuren van je meubels verstandig te kiezen. Witte meubels zijn natuurlijk niet handig als je huisdieren hebt. Probeer daarom om voor kleuren te gaan waarop vlekken en viezigheid minder snel opvallen. Denk bijvoorbeeld aan grijs, bruin, rood, groen of andere felle kleuren. Er blijft gelukkig genoeg keuze over naast wit en beige. Als je toch graag wit wilt laten terugkomen in je interieur, zou je bijvoorbeeld de muren wit kunnen verven of behangen!

Creëer een veilige plek voor je huisdier

Als je huisdieren hebt is het ook belangrijk om een aparte plek voor je huisdier te creëren. Ieder huisdier heeft een plek nodig waar hij goed tot rust kan komen en zich veilig voelt. Honden krijgen al snel last van stress en een onrustig gevoel. Daarom is het belangrijk dat ze zich ergens terug kunnen trekken als ze moe of onrustig zijn. Vooral tijdens dagen zoals oud en nieuw is het voor je hond extra belangrijk om zich terug te kunnen trekken. Als je hond bang is voor vuurwerk, zou een kalmeringsmiddel hond ook een extra hulpmiddel kunnen zijn. Je zou een fijne hondenmand kunnen uitkiezen die je bijvoorbeeld in de hoek van de woonkamer legt. Hondenmanden zijn er in allerlei kleuren en stijlen en zo zit er voor elk interieur en huisdier wel een geschikte mand tussen!

Met deze tips heb je vast inspiratie opgedaan voor het inrichten van je huis als huisdierbaasje!