Edelstenen en kristallen doen meer voor je woning dan je zou denken

Wist je dat bepaalde edelstenen en kristallen een positieve invloed hebben op de sfeer in je woning? Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar mensen die dit hebben uitgeprobeerd zweren erbij. Het is wel de bedoeling dat je van tevoren opzoekt welke edelstenen en kristallen kunnen bijdragen aan meer liefde en warmte in je woning. Doordat het om verschillende materialen gaat, hebben ze ook een andere werking en uitkomst. Denk eens goed na wat je zou willen verbeteren en kies dan een edelsteen of kristal uit dat bij je past. In deze blog lees je welke edelstenen en kristallen ideaal zijn voor in huis.

Hoe kunnen kristallen ervoor zorgen dat er meer positiviteit in huis rondwaart?

Kristallen zenden trillingen uit, die zowel door mens en dier kunnen worden opgepikt. Die trillingen worden vaak met positieve invloeden vergeleken. Een bergkristal bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat er een frisse energie in je woonkamer te voelen is. De rozenkwarts zorgt er dan weer voor dat iemand zich geborgen en veilig voelt in de ruimte waarin je het kristal plaatst. Wanneer je bepaalde energetische velden in huis wil plaatsen, kun je de krachten van verschillende kristallen bundelen voor het beste resultaat. De sfeer in een ruimte of kamer kan na het toevoegen van bepaalde kristallen veel uitnodigender, rustiger en veiliger aanvoelen.

Heb je bijvoorbeeld last van slaapproblemen? Probeer dan eens om een amethist, maansteen of rozenkwarts aan je slaapkamer interieur toe te voegen. Al deze stenen zorgen voor ontspanning, rust in je hoofd, veiligheid en dichtbij jezelf leren blijven. Wanneer de sfeer in de slaapkamer verbetert, is de kans groot dat je sneller en dieper in slaap zal vallen. Sommige mensen zullen zeggen dat het bijgeloof is, anderen willen nooit meer anders. Het ligt aan jou of je het eens wil uitproberen of juist niet.

Welke edelstenen of mineralen kun je als housewarming gift geven?

Weet je zelf al best veel over de werking van edelstenen en kristallen? Dan is het een heel leuk idee om een vriend(in) of familielid dit cadeau te doen als zij een nieuwe woning betrekken. Wist je dat er bepaalde edelstenen zijn die juist voor de eerste periode in een nieuwe woning geschikt zijn? Een agaat bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat iemand zich sneller thuis zal voelen in een nieuwe woning en heeft een beschermende invloed. De agaat zorgt voor een wam en geborgen gevoel. De amethist brengt vrede in een nieuw huis. Dit houdt in dat je minder zal piekeren en de zuiverheid van je huis gewaarborgd wordt.

Mookaïet symboliseert een open deur en is een feestelijke steen. Deze steen geef je als cadeau als je iemand een leven zonder eenzaamheid gunt, waarbij diegene met dierbaren kan genieten van het leven. Als laatste is er het tijgeroog. Deze edelsteen zorgt ervoor dat er geen kwade invloeden in je huis kunnen binnendringen. De steen brengt het huis warmte, veiligheid en zorgt ervoor dat iemand een vertrouwde plek van de nieuwe woning kan maken.